Úzkosť

Príspevok v téme: Úzkosť
MCD

Ahojte, v poslednom čase mám dosť silnú úzkosť, asi. Neviem presne, čo sa so mnou deje, ale ak niekomu búši srdce, trasú sa mu ruky, potí sa a podobne, tak by to mala byť úzkosť. Najhoršie je, že nepoznám presný dôvod. Vždy som mal problém so stresom a podobne, ale takéto stavy som nemal nikdy, lebo sa to prejavuje deň čo deň a bez dôvodu. Hovorím si, že sa nemám prečo báť a trápiť, v podstate mám fajn život, ale nepomáha to a tie stavy ma prenasledujú a valcujú. Čo robiť, kam ísť. Chcem žiť normálny život a tešiť sa z neho.

MCD

Už asi týždeň som opäť začal brať Neurol, dávam si dve tabletky denne, niekedy aj tri.
Ono ja som vždy v takom napätí ako keby, vnútorný nepokoj, stres. Predtým som mal tieto sprievodné javy hlavne vtedy, keď ma niečo čakalo, nejaká skúška, vystúpenie, proste nejaká udalosť, kde som na očiach, čo ja nemám rád. Doma som bol v pohode. Ale ten nepokoj sa u mňa preniesol už aj domov a neviem sa ho zbaviť. Neviem, či je to prácou, alebo čím. Určite by som to chcel riešiť. Raz dávnejšie som chodil ku psychologičke, ale to mi vôbec nepomáhalo, ona sa chcela len rozprávať ako sa mám a podobne, ale nejaké "pokusy", testy na mne, nič také nerobila. Tak som tam prestal chodiť a len sa nejako pretĺkam životom.....

hellkazuza

ked to mavas kazdy den a nemas to so stresu, tak treba jednoznacne navstivit doktora aby ta poslal na nejake vysetrenia.

ModraObloha

Ahoj možno to bude znieť divne, no skús si dopriať elektrolyty , možno maš nedostatok horčíka prípade draslíka ktorý priamo kontroluje kontrakcie srdcoveho svalu mimo iné veci... draslik sa neda suplementovat viac ako 99mg pretože z neho klesa krvný cukor , ale denne potrebujeme až 4,7 gramu... Horčik potrebujeme "len" cca 400mg ale podla mna ak si dlhodobo v strese tak určite tvoj denný limit je daleko vyšší.. mimo psychiku teda skús aj tieto veci poriešit alebo sa na ne pozriet.. pripade si všimaj kedy sa tie uzkosti / bušenie srdca objavujú.. PO jedle? Ked si vypil vodu? Po sprche.... telo vie rozhodit viac vecí ako psychika, to tá je skôr často aj sekundárny priznak, vela možu ovplivniť rôzne chemicke reakcie v tele na ktorých zavisí správna funkčnost a tie vyžadujú paradoxne živiny (ano klasicke kliše) minerály , vitamíny, esencialne aminokyseliny, mastne kyseliny... dlhodobá deplecia alebo disbalancia može spôsobiť radu problémov a aj psychickeho razu... Ak sa zaujimaš o zdravie možno by si si mohol pozriet niečo o methylacii, ak vieš biochemiu iba dobre pre teba lebo to lepšie pochopíš..

ahjajjaj

ahoj, obvodný lekár Ti môže predpísať niečo na panickú chorobu, zrejme ide o ňu. Je to reakcia organizmu na stres a strach z niečoho, aj keď to niečo už môže byť dávno prekonané a tá reakcia sa zhoršuje tým, že sa znova a znova zľakneš, keď to na Teba príde. Lekár Ti predpíše niečo, čo budeš užívať pár týždňov, a pokiaľ sa to znova neprihlási, môžeš ich pomaly po dohovore s lekárom vynechať.

Zuzana209

ahoj, tieto stavy sú aj obrazom toho čo prežíva tvoja duša, samozrejme môžeš ísť za lekárom a dať si predpísať niečo na "utlmenie" ale pravý pokoj prichádza len z Božej prítomosti - od Pána Ježiša. Nehovorím teraz o nejakom tradičnom obraze Boha - ktorý je dakde daleko, ale o živom Bohu, ktorý pomohol aj mne. a to aj z rôznych iracionálnych strachov a úzkostí. Skús vo svojom vnútri volať na Pána Ježiša, aby ti dal poznať, že je s tebou a že o tvojom probléme vie. On ti pošle pomoc ale buď pozorný na všetko čo sa okolo teba deje, čo počuješ a vidíš. Veľmi ti odporúčam tiež čítať bibliu - najlepšie Evanjelium podľa Jána, pros v duchu Boha aby ti dal spoznať to čo si urobil v živote zle a čo by si mal úprimne oľutovať, tak môžeš dôjsť k vnútornému obráteniu a odozdať sa pod Božiu ochranu. Tvoje problémy úplne zmiznú a začneš nový život...Vyhľadaj kresťanov s ktorými by si mohol pravidelne komunikovať a ktorí by ti mohli na tejto ceste uzdravenia pomôcť...pekný vlog je napr. tento:

www.youtube.com

môžeš tiež napísať mne na :

zuzatka@atlas.sk

MCD

Pán Prázdny, tvoja odpoveď má asi takú výpovednú hodnotu, ako tvoj nick.
Rozhodol si sa v anonymite riešiť svoje komplexy a možno sa tešiť z nešťastia druhých. Asi iný zmysel života nemáš. Mňa ale tvoje blbosti vôbec netrápia, takže si daj odchod.

Budem rád, ak sa niekto príčetný zapojí do diskusie a skúsi ma nasmerovať. Prípadne ak napíše niekto, kto mal podobný problém a ako ho riešil.
Ďakujem za každú normálnu odpoveď.