mam 16 a mam obsedantno kompulzivnu poruchu

Príspevok v téme: mam 16 a mam obsedantno kompulzivnu poruchu
hnedovlasedievca

Ahojte,mam 16 a mam poruchu ocd.Nebola som s tym nikde u psychologa.Uz to mam dlhsiu dobu a trapim sa nechcenymi myslienkami.Dokazem na nieco take mysliet aj cely den kludne a potom dalsich par hodin dokazem stravit googlenim s uistovanim sa,ze tie myslienky nie su pravda a ze je to len v hlave.Tak isto mavam casto uzkosti a take mensie ataky.Davnejsie som mala aj panicke.Uz to takto ide vkuse asi pol roka.Podobne ma trapilo ked som mala 14 ale to ma preslo po par tyzdnoch.Vzdy to prejde a vrati sa to.A teraz to trva uz pol rok.Neviem co mam robit :/ Byvam dost takto posadnuta a vsetko v hlave do bodky analyzujem.Uz sa citim ako taky schizofrenik lebo aj nalady sa mi menia stale.Neviete co pomaha? Rada by som zila uz bez uzkosti a neverila tomu co mi mozog hovori.

neurotic boy

Ahoj. Ja mám 20,od 14 sa v tom točím v podobnom probléme, tak keby si chcela tak môžme si o tom kludne popísať, mne osobne na to pomáha rozhovor, nebáť sa o tom hovoriť. K Omenovi, ako fajn napísané, len podla mňa by bolo lepšie, keby sa zverila obvodnému so svojimi ťažkosťami a ten potom na základe toho určí ďalší postup, on to bude vedieť najlepšie nasmerovať.

Omen

Môžeš, ale aj nemusíš mať OCD. Ja si skôr myslím, že je to hormonálna nerovnováha (kolísanie hormónov), keďže si v puberte a píšeš, že sa ti aj nálady menia.

Buď sú to hormóny štítnej žľazy alebo pohlavné hormóny. Zdôver sa mame, daj jej prečítať, čo som napísala a spoločne zájdite za obvodným lekárom, nech ho mama poprosí, aby ti vyšetril hormóny štítnej žľazy. Ak zistí nerovnováhu, pošle ťa na endokrinológiu, príp. ťa tam pošle priamo. Dostaneš hormóny a máš po probléme.

Zájdite aj na gynekológiu, daj si tam spraviť hormonálny profil.
Ak budú všetky výsledky v poriadku a tieto problémy budú aj naďalej pretrvávať, potom si vypýtaj papier k psychológovi. Ten ťa vyšetrí a zistí, či máš alebo nemáš OCD , alebo máš nejakú inú poruchu. Je tiež možné, že ti povie, že si zdravá, že sa len moc pozoruješ...
Ak ti odporučí terapiu, poctivo ho navštevuj.
Je možné aj to, že sa tvoj zdravotný stav spontánne upraví, ak prestaneš googliť a nahovárať si chorobu. Svoju myseľ zameraj iným smerom - čítanie beletrie, hudba, cvičenie, pomoc v domácnosti, prechádzky...
Tak ti držím palce, aby si sa mýlila a bola úplne zdravá! :)

Almarinos

ospravedlnujem sa, asi som nie spravne polozil otazku, pretoze som si zamenil OCD s bipolarnou afektivnou poruchou.

Almarinos

ahoj. nie som zrovna znalec tohto, ale sa ta opytam, ci nahodou nejedavas moc sladkosti!, alebo chlieb , lebo to by mohlo ovplyvnit intenzitu ocd.