Psychiatria-hospitalizácia

Príspevok v téme: Psychiatria-hospitalizácia
vedhej

Ahojte,

ja chcela by som sa vás spýtať ohľadne hospitalizácie na psychiatriu. Mne už lekár odporúčil 2 krát hospitalizáciu, ale som ju vždy odmietla, lebo sa jej strašne bojím. Čítala som o nej niečo, ale neviem ako to tam v skutočnosti funguje. Vedel by mi prosím niekto bližšie popísať, ako to tam prebieha resp. či mu hospitalizácia vlastne v skutočnosti aj pomohla?

Vďaka!

hrncarka

...tak v nemocnici ta vedia lepsie odsledovat, vedia by viac liekov skusit a preto je lepsia a ucinnejsia hospitalizacia...neviem teda, ake mas problemy ale ak ta doktor uz dva krat poslal, tak by si to nemala brat na lahku vahu...

Stellan

Záleží hlavne, že do ktorej nemocnice a na aké oddelenie. Na otvorenom oddelení v liečebni ako je Pezinok, je to relatívne fajn, a môže to človeku aj pomôcť. Zasa na uzavretom oddelení vo všeobecnej nemocnici s minimom aktivít, nepríjemným personálom, kde človek iba leží a pozerá do steny, to človeku skôr pohorší ako pomôže.

ahjajjaj

pobyt na psychiatrii býva dlhší ako normálne v nemocnici. Nastavia Ťa na lieky a potom začnú s terapiou. Dajú Ti nejakú prácu, ktorú budeš mať vykonávať, bude sa hrať divadlo a robiť kultúrny program, práca na záhrade a neviem čo ešte. Trochu iný program ako doma, s tým, že zo začiatku Ťa nechajú veľa oddychovať a spať. Na Tvojom mieste by som s tým súhlasila, ale išla až keď sa skončí pandémia.
Nezabúdaj, že je to Tvoj súčasný život, ktorý Ťa doviedol do psychického ochorenia a tam Ťa vlastne naučia, ako ho zmeniť tak, aby si vyzdravela.

Pedraak400

Pokial nebudes nikoho sexualne obtazovat napr.muzov nahanat ich nozikom a neukradnes ziadne tablety,tak sa neboj..

miki25

Nemyslím si, že by ste sa mali niečoho báť. Tam nebudú vám nič robiť zle a budú chcieť vám pomôcť. Pobyt zaleží hlavne od kolektívu, aký tam bude. Niekedy je super, inokedy zle. Režim záleží od oddelenia, na ktorom budete. Najťažšie prípady nerobia nič. Ľahšie môžu už viac vecí. Začína sa u nás v našom meste komunitou ráno, na ktorej sa prečíta program dňa. Väčšinou program býva len doobeda. V mojom meste sa pracuje aj 1,5 hodiny sú v ponuke ručné práce (3 dielne), keramika alebo práca v záhrade. Občas urobia nejaké kvízy aj na oddelení. Poobede môžete robiť už čokoľvek, u nás máme aj telocvičňu.