Dobrý deň,
pri štúdiu adaptability som narazil na pojem "analýza reality".
Mohli by ste mi pomôcť s definíciou tohto pojmu. Skúste to popísať aspoň jednou alebo dvoma vetami.
Poviem ti to polopate: Moc riesis a komplikujes si zivot.
Asi malokto by si tento pojem vo vete vobec vsimol. Normalne si citaj odbornu litetaturu a nezastavuj sa pri veciach vytrhnutych z kontextu. Citaj a informacie sa na Teba budu nabalovat.
ja by som ked tak patral po tom izraelskom psychologovi, ktory to napisal. Ale prelozil by som to tak, ze adaptabilitu jednotlivca ovplyvnuje aj jeho vlastna analyza reality.
Dobrý deň Almarinos,
intuitívny význam pojmu "analýza reality" pozná asi každý bez ohľadu na vzdelanie. Ale keď chceš použiť tento termín v nejakej (záverečnej) práci, musíš byť schopný sa oprieť o zdroje, z ktorých si čerpal (a to pri akomkoľvek odbornom termíne).
povedal by som a to sa ťa nechcem moc dotknúť, že máš asi problém pochopiť veci v kontexte.
Daj si tú vetu do kontextu a nehladaj v slovníkoch. Lebo ako vysokoškolák vieš, čo je, analýza a čo realita.
Tento problém mám aj ja a dosť mi to komplikovalo štúdium na školách
povedal by som a to sa ťa nechcem moc dotknúť, že máš asi problém pochopiť veci v kontexte.
Daj si tú vetu do kontextu a nehladaj v slovníkoch. Lebo ako vysokoškolák vieš, čo je, analýza a čo realita.