Histamínová intolerancia

Príspevok v téme: Histamínová intolerancia
jemy

Dobrý večer
Pred týždňom mi diagnostikovali histamínovú intoleranciu 5,23 , alergiu na Protilátky proti kravskému mlieku IgM 22,70 ešte mam alergiu na ambróziu a mam nízky vytamin D 45,20
Lekárka mi dala do ruky papier čo mam čo nemám jest povedala aby som si kúpil DAOSIN a pol roka na kontrolu to je všetko .
Mňa boli brucho aj podbrusko môže to byt stého ? Histamínová intolerancia 5,23 to je zle alebo dobre ?
Akú mam držať diétu keď som ešte alergicky na mlieko ? / Protilátky proti kravskému mlieku IgM /
Alebo ako to mam riešiť ďalej , vyhadzujú na tele také červene fľaky a strašné to svrbí / foto /
Kedy zaberie dieťa aby ma nebolo brucho ako často mam brat ten DAOSIN ??
Môžem užívať probiotika PROBIO-FIX / neobsahuje proteíny kravského mlieka /
Ďakujem za každú radu

Kokso

Fuu tak to máš dosť blbé, viem že pri tejto diete toho fakt vela nemôžeš. Mám známeho a viem že všetko kontroluje. U nás máme bohužial v rodine celiakiu takže tiež to máme pestré

Omen

Na histamínovú intoleranciu musíš dodržiavať prísnu diétu. Nájdi si ju v príspevkoch odo mňa v niektorej z tém.

Alergiu na "protilátky" proti kravskému mlieku NEmáš, ale zistenými protilátkami ti bola diagnostikovaná alergia na mlieko. Nesmieš konzumovať ŽIADNE mlieko, ani sušené, smotanu, srvátku, kyslomliečne výrobky, maslo, syry, jogurty, tvaroh, cukrovinky, čokoládu, zmrzlinu, keksy, zákusky obsahujúce zložky kravského mlieka...
Všetko si poriadne naštudovať, aby si dokázal identifikovať uvedené alebo skryté alergény, pozorne študovať etikety na potravinách.
Alergény môžu byť uvádzané ako hydrolyzát bielkovín, kazeín, laktalbumín...
Konzumovať môžeš rôzne náhrady mlieka na čisto rastlinnej báze.
DAOSIN - jeho užívanie nájdeš v správe od lekára.
PROBIO-FIX užívať NEMOŽEŠ, obsahuje bielkovinu kravského mlieka!
Bolesti brucha a svrbiace červené fľaky je alergická reakcia a prestane to vtedy, keď budeš dôsledne dodržiavať diétu a telo sa zbaví zvyškov alergénov, ktoré ti okrem iného kolujú aj v krvi.

AMBRÓZIA - kvitne od augusta do októbra, musíš sledovať peľový kalendár v mieste svojho bydliska. Patrí medzi astrovité byliny a pri alergii na ňu musíš dávať pozor aj na zlotobyľ, púpavu, rumanček...
Medzi ambróziou a týmito potravinami dochádza ku skríženej alergii: banány, cukina, melóny, tekvica, uhorky, tak pozor na to!

Omen

Vyšetrenie z krvi robí alergiológ alebo gastroenterológ pri zdravotných problémoch, testom z lekárne, ak si zaplatíš, spravia ti ho aj na niektorých klinikách, ale sú aj alternatívne ambulancie, kde to zisťujú rôznymi prístrojmi.

snejty

Alergia na abroziu - zistit kedy kvitne a vtedy nechodit do prirody. Lekarka by ti mala predpisat lieky, kt. by si uzival v case kvitnutia ambrozie.

snejty

Ja viem poradit len k intolerancii na mlieko. Musis citat zlozenie produktov, lebo mlieko je lacne a tym padom je takmer vsade. V kuchyni pri peceni a vareni ho lahko nahradis rastlinnym mliekom - v podstate zmes vody a oleja. Ak budes jest v restauracii, vyberaj si veganske, tie mlieko nepouzivaju. Ak tuto bezmliecnu dietu budes drzat rok, dva, zmierni sa to, az uplne ustupi a obcasne budes moct jest mliecne vyrobky.