Téma pre katolíkov - kde je ten Boh, keď sa teraz zatvárajú kostoly?

Príspevok v téme: Téma pre katolíkov - kde je ten Boh, keď sa teraz zatvárajú kostoly?
Almarinos

Téma pre katolíkov - kde je ten Boh, keď sa teraz zatvárajú kostoly? A ľudia sa schovávajú pred neviditeľným nepriateľom doma?

Veď zástancovia viery hlásia uzdravenie tela i duše.No a pod tým telom rozumieme aj Zdravotné problémy z dôvodu infekcie COVID 19.Ježiš v chrámoch uzdravoval, tým že v neho ľudia uverili.

Nemali by teraz všetci chorí kresťania katolíci na koronavírus ísť do kostolov a modliť sa v uzdravenie?!(podľa súčasných lekárskych poznatkov by to pre starších veriacich mohlo dopadnúť smrťou. Že by pozvánka na večný život?)
Keď je Boh taký silný, prečo sa schováva pápež pred ľuďmi? Nemal by sa spoliehať na vieru v Boha a celebrovať omšu pred ľuďmi?
Veď ten to tu všetko riadi.

Covid vznikol prirodzeným výberom, a akékoľvek dielo prírody predsa stvoril podľa viery Boh. DOSTAL SOM SA DO UZAVRETÉHO KRUHU OTÁZOK A ODPOVEDÍ. A nič mi nedáva zmysel.

Tu by sa určite mohol ozvať veľký katolík Tomáš12345 :)

snejty

Tomas v Boha veri, no zanevrel na rimskokatolicku cirkev a pridal sa k nejakej inej ,,organizacii,,.

Vies ono je take ,,porekadlo,, Pomoz si sam a potom Ti aj Boh pomoze.

Ked zoberies terajsiu situaciu, aj teraz sa ma cast ludi dobre. Niekomu vyhovuje ze pracuje len z domu, ma viac casu, moze viac premyslat, travit cas v prirode.

Almarinos

Keby som mal zareagovat na to co si pizala, bolo by to na dlhu debatu. Lisime sa v pohlade na toho boha, ci nieco ovplyvnuje, alebo nie.
To ze uz Tomas nie je Katolik ma prek apilo. Tak to uz asi neniesol moc dobre, lebo niekomu ked clovek dlho veri a potom to necha tak.
Este sa pisalo v Biblii, ze pan Boh tu priniesol pohromu na ludi to bolo 12 alebo 10? egyptskych ran. A ze uz nikdy ziadnu pohromu na ludi nedopusti.
Ja za bojim toho, ze ten virus zmutuje do este horsej podoby a bude zabijat este viac ludi.
Mne v podstate Boh ani nepomohol. Pomohol som si ja sam, ked som sa zacal zaujimat hlbsie o pronlemy. Naivne som dufal, ze Jezis, Boh stoja pri mne. Zo skusenosti zo zivota by som povedal, ze nie. Lebo bol som dost zilno veriaci. Z citania Biblie ma zacala pomaly boliet hlava. A zda sa ze to aj Tomas pochopil.

ahjajjaj

Pokiaľ viem, Tomáš už nejaký čas nie je katolíkom.
Pápež necelebroval omšu na Vianoce, či na Nový rok, lebo mal zápal sedacieho nervu. Ak si niekedy zažil takú bolesť, pochopíš.
Kostoly sú zatvorené. A kde je v nich Boh počas pandémie?
Nuž kdesi v Biblii je napísané: Nepokúšaj Boha Tvojho.
Tá viera je taká, že v nej nejde iba o pocit, ale o rozhodnutie. Ak naozaj chceš veriť a žiť tak, tak veriť budeš, a naozaj to bude telesná aj psychická obnova. Ty nevidíš do duše iných ľudí, kto a ako príde do kostola s akým vnútorným svetom. Ak veriť nechceš, tak ani nebudeš, a zakaždým uvidíš smietky, aj tam, kde nie sú.
POrovnala by som to s tým, ako bol kedysi mor. V jednej chatrči v Taliansku umrela celá rodina a išiel tam pohrebný voz, viezť ich. Dve ženy boli na ulici akurát boli na úteku. Z pohrebného voza začuli plač bábätka. Jedna z nich chcela bábätko zachrániť, druhá jej hovorila, že to má nechať tak. Nakoniec sa tá prvá nedala, a tak dieťa z voza zobrali. Žilo 2 dni a nakazila sa tá druhá, ktorá umrela pár dní po bábätku.
V jednej knihe som čítala iný príbeh: Odohral sa v prostredí ľudí s Aspergerovým syndrómom. Mali si predstaviť situáciu, že sa 20 ľudí skrýva v pivnici pred nepriateľom. V pivnici je s nimi aj bábätko, ktoré ak zaplače, nepriateľ ich všetkých nájde. Ako situáciu riešiť. Na to tí mladí ľudia začali kričať: Zabijeme bábätko.....
Tak neviem, či si pochopil, že sú niektoré veci, do ktorých nevidíme a pýtame sa. Pri úprimnej viere Boh aj odpovie. Pri výčitkách sotva.

Almarinos

Ja mám pocit, že v samotného Boha už neverí ani pápež František, nástupca Perta, ktorého Ježiš poveril vedením "stáda". A pána Ježiša sem k nám poslal Boh.