" skvelí" spolupracovníci

Príspevok v téme: " skvelí" spolupracovníci
Imunitka

Ahojte.
Chcem sa tak trochu posťažovať, lebo už som s nervami v koncoch a zistiť, či len ja mám takú smolu na nezodpovedných ľudí okolo seba, alebo je to štandard v dnešnej dobe, a akurát ja žijem v nejakej naivnej predstave, že komunikácia s ľuďmi a ich zodpovednosť za svoju prácu by mala vyzerať inak, ... alebo už fakt neviem.

Jedná sa o to , že v práci musím spolupracovať s externými firmami alebo živnostníkmi, ktorý robia pre našu firmu zákazky. Ide o to že 80 % z nich nie sú schopní dodržiavať termíny, nie sú schopní dodržiavať opakované termíny, ani po neustálom naliehaní na nich, nie sú schopní urobiť svoju prácu zodpovedne, ani opakovane zodpovedne, som nútená neustále im kontrolovať ich prácu, či to majú naozaj tak, ako sme to od nich žiadali, dohadovať sa s nimi na opravách a opäť na termínoch opráv a tak stále dokola a dokola.

Pričom toto nie je hlavná náplň mojej práce. Ja mám popri tomto aj svoju robotu, čo musím robiť a stíhať. Ale toto mi zaberá neskutočne veľa času a nervov .... toto doprosovanie a handrkovanie sa o tom aby mi to poslali v termíne a požadovanej kvalite. Pracne im treba vypisovať, kde majú chyby, čo treba zmeniť, atď. Ako to už fakt ľudia v dnešnej dobe nemajú zodpovednosť za svoju robotu? A nie je im blbé stále sľubovať, že niečo pošlú ale aj tak to nepošlú?

Potom je na mňa vyvíjaný tlak z druhej strany, pretože treba ich prácu spolu s mojím zapracovaním posielať zákazníkovi. Tlak z vedenia, že sa nedodržujú termíny, hroziace pokuty z omeškania, nepríjemné telefonáty..... . človek chodí z toho do roboty frustrovaný s depkou, úzkosťou, čo kde kto zase zmrví.

Pritom si ani nemôžme dovoliť zmeniť týchto subdodávateľov, nakoľko je problém vôbec niekoho zohnať na spoluprácu, takže musíte s nimi pracovať " v rukavičkách" , doprosovať sa, aby s nami išli do ďalšej zákazky , .... . Alebo doprosovať sa aspoň, aby tú zákazku pre nás dorobili. Ako fakt sa niekdy cítim, ako keby som urobila pol roboty za nich ... a im to len naservírovať pod nos na podnose a ešte im za to aj platiť.

Áno viem, že na čo som v tejto práci, nech odídem, lenže ja som takto už prešla kvôli tomu do inej firmy na ten istý post a zas ten istý problém. Neviem či je to týmto odvetím v ktorom pracujem, alebo čo .... . Alebo je to vo mne? Že na to nemám?

Takže ja neviem, či je chyba vo mne alebo čo , pričom sa snažím robiť svoju prácu zodpovedne a na čas, alebo to je v dnešnej dobe už toto normálne, že si ľudia nezodpovedajú za nič a majú všetko v ... .

Pardón za moje výlevy, ale už som to potrebovala dať zo seba von .... tu frustráciu.

Ak máte niekto podobnú skúsenosť, dajte vedieť: Aspoň budem vedieť, že nie som sama, kto takto v práci bojuje. Ďakujem.