Zlý výber strednej školy

Príspevok v téme: Zlý výber strednej školy
Emecc

Zdravím, som druháčka na gymnáziu. Už peknú dobu ma trápi môj výber školy. 90% predmetov ma nebaví, učivo je náročné a ku to mu keď vyjdem z gymplu tak nebudem vedieť nič co by som potrebovala do života alebo do práce :)
Na gymnázium som išla z dôvodu lebo som nevedela kam ísť. V tu dobu ma bavili počítače, tak som našla gymnázium s informatickou triedou, pretože informatická škola bola dosť ďaleko a intrak je pre mňa tabu :) samozrejme som si bola vedomá toho, že by som šla na výšku. Bola som natešená, že tam bude niečo čo ma baví ale hopla.. :) zistila som že v tej informatickej triede je len jedna Hodina naviac informatiky, a aj tam sa učíme jednoduché veci, ktoré už dávno ovládam,takže ma to celkom sklamalo. Aj vďaka distančnému ma ten gympel uplne zdeptal, a najradšej by som prestúpila inam. Začínam to brať ako stratu času, len strávenú mladosť nad knihami pre nič. Je mi jasné že na každej škole sa treba učiť, samozrejme. No to gymnázium ma proste nebaví, je to len o biflení sa, pretože každý učiteľ požaduje od žiaka veľa. Samozrejme, ak by som prestúpila, tak znovu od prvého ročníka, ale som v presvedčení, že mi to stojí za to. Za ten rok a pol ma začalo baviť umenie. Teda vždy som bola umelecký typ, no prejavilo sa to viac až teraz, ale bojím sa, že ísť na umeleckú školu nie je najlepší nápad, pretože by som sa nemusela uplatniť, no tým pádom, neviem kam ísť, no na gymnáziu zostať nechcem. Neviete mi poradiť prosím nejakú strednú školu/odbor, kam by som mohla ísť? Lebo vôbec neviem, kam inam. Napadlo ma ísť na ekonomiku a pod.,ale neviem. Bojím sa rozhodnutí, lebo čo ak to nie je to správne.

prezuvka

Mám vyštudovanú VŠ informatiku. Ak ťa inf bavi je to super, oblasť kde si pekne zarobíš a ked to skombinujes s umenim este lepsie. Moji spoluziaci co studovali inf a umenie to skombinovali a robia grafiku, tych co nebavila grafika vyrabaju rozne diela a umelecke predmety a predavaju ich na svojej web stranke. Treba sa vediet vynajst. :) a ak ta gympel nebavi sustred sa na Anj a predmet ktory ta bavi. Nikoho nebavi vsetko .. vela stastia

Emma3

Veľa ludí chodilo na nie práve dobrú strednú školu, ale nie je to koniec sveta. Gympel je zaberačka, ale máš aspoň potom dobrú prípravu na výšku. Na tvojom mieste by som si vybrala dobrú výšku, ktorá ta bude baviť a sústredila sa na predmety, ktoré tam budeš potrebovať

ahjajjaj

Ahoj Emecc, keby si prešla na inú školu, musela by si robiť rozdielové skúšky za 1. ročník, pokiaľ by si tam nastúpila do druhého ročníka, ale dalo by sa to zvládnuť. Absolventi obchodnej akadémie však majú menšie šance na trhu práce ako absolventi gymnázií. Aj tí gymnazisti, ktorí nešli na VŠ sa lepšie uplatnili ohľadne práce, lebo gymnázium so svojimi nárokmi akosi "ostrieľa" človeka, a ten sa potom vrhne a pokúsi o všetko a nebojí sa, kým jednoduchšia stredná škola vymedzuje presne koľko sa treba iba naučiť, a nič viac sa nevyžaduje a všetko sa berie light. Študenti tam majú síce lepšie známky, ale sú pasívne, pretože im učitelia všetko dali do úst a nemuseli na sebe makať. Štvorkár na gymnáziu je šikovnejší a viac životaschopný.
Čo sa týka vzťahu k umeniu, prihlás sa počas strednej školy - hoci aj teraz na pol roka do ľudovej školy umenia. Zavolaj si tam a povedz, čo by si rada robila, a že by si sa rada prihlásila. Získaš tým pekné hobby, v ktorom sa budeš môcť ďalej rozvíjať. Čo sa týka uplatnenia, snáď učiteľstvo 1-4? s tým, že by si potom v ľudovej škole umenia mohla učiť kresliť, alebo by si bola na 1. stupni základnej školy a tam by si deti učila kresliť. Každopádne Ti bude výtvarná v škole umenia na úžitok.
A čo sa týka vzdelávania na diaľku, je to náročné aj pre deti na základnej škole a ich rodičov. :-( Snáď táto situácia chytro pominie...
:-)

ovomaltine

ved si pozri virtualne prehliadky umeleckych skol v tvojom okoli, mozno aj v neokoli, kedze je aj tak vsetko distancne, potom si pozri recenzie tych skol. nas znamy sa takto rozhodol pre konzervatorium, tiez prestupil z inej skoly.

snejty

Ja by som zostala. Navyse ked ani nemas konkretny sen, ze napr. chces byt kadernicka alebo tak, tak ani nema zmysel menit. Skor porozmyslaj co by si chcela robit po skonceni. Ci vs, alebo dualne vzdelavanie. Zisti si, kt. predmety potrebujes na primacky a venuj sa len tym + anj a inf. Z ostatnych predmetov nemusis mat dobre znamky.