Tampony

akinom007

Nevidim na tom nic zle. Mne sa nedarilo zavadzat tampon az dokym som nemala prvy styk.
Urcite sa pri tampone aspon vsetko dole nepari ako pri vlozke.
Menit si musis podla intenzity krvacania kazde 2-4 hodiny. Zalezi aku silnu mas menstruaciu a samozrejme vzdy pred aj po dokladne umyt ruky. Na noc si nedavaj tampon, aby si ho nemala v sebe tolko hodin, prestriedaj s vlozkou.
Ja som dostala v 12r. a mnohe spoluziacky v rozmedzi 9-11 r. uplne normlane....a to mam 38...cize v 90-tych rokoch sme takto dostavali.

Esmera

aj ja som sa čudovala, že v 11 rokoch menzes...Ono je to asi ojedinelé,mala spolužiačku na ZŠ,ale je to dávnejšie, ktorá to dostala v 9 rokoch...hrôza..predčasne vyspelá. Aj moja mamina to dostala, keď mala jedenásť, Ja v 14 a nebanujem.

Jarunka12

Prečo by nemala používať tampóny? Rozhodne je to hygienickejšie ako vložka, pri ktorej sa intímne partie len paria. Tiež som v 11 ešte nemala menzes, ale tak teraz sa to celé akosi posunulo, tá dnešná generácia deti je celkovo akási vyspelejšia:)

Esmera

Tak ja som v 11 rokoch menzes ešte nemala, a bola iná doba, takže som ani nevedela, čo to tampóny vlastne sú. A keď som to zistila, bála som sa ich zaviesť si v domnení, že si ublížim...Po prvý raz som si tampón zaviedla zhruba pred 3 rokmi, keď som mala 35 rokov, a moja sestra si doteraz tampón nezaviedla vôbec, mne to nešlo hneď na prvý raz

alenkalienka

Normálne jej to povedz a čo sa týka vymieňania, tak to musíš sama vedieť podľa toho, akú máš menštruácia. No daj pozor, aby si ho nemala príliš dlho!