Kombinácia vitamín C, vitamín D a zinok

Príspevok v téme: Kombinácia vitamín C, vitamín D a zinok
sindri

Ahojte, v poslednej dobe čoraz častejšie počúvam, že je veľmi dôležité užívať vitamín C. Podporuje imunitu a tým pádom aj bojuje proti dnes aktuálnemu COVID-19. Taktiež som aj počul, že v súčasnosti, keď nemáme taký dostatok letných lúčov, je vhodné užívať aj vitamín D spolu so zinkom. Kombinácia vitamínu C, vitamínu D a zinku vraj prispieva k obranyschopnosti organizmu a posilneniu imunity.
Otázka na vás teda je, či máte skúsenosti s užívaním tejto trojkombinácie? Nie je lepšie riadiť aj v prípade užívania výživových doplnkov heslom "menej je niekedy viac" ?

Ďakujem všetkým za odpovede a želám veľa zdravia

rehacka

no ja mozem brat uplne cokolvek, brala som aj cecko aj decko a proste ochorela som tak ci tak jedna radost. takze mne asi nezabera realne nic.

zdencha598

no ja takisto odkedy uzivam tieto vitaminy, tak som postrehla, ze byvam menej casto chora, takze nieco zrejme na nich bude.

We-bero9

Ja užívam osobitne vitamín C, D a zinok, že je to dobré pre imunitu v čase chrípok a prechladnutí a pre celkovú odolnosť tela.

9titinka5

ja berem tiez vsetky niekedy naraz niekedy zvlast, davam po jedle a mam od sunday natural, cisto prirodne bez lepku a laktozy,

simka111

C-D-ZINOK sa dá kúpiť normálne v jednej tabletke, z toho mi vyplýva, že môžeš zapiť všetky tri naraz :) alebo to telo nejako inač vstrebáva ???
Ja užívam po raňajkách zinok spolu s vit.C a za obedom D.
C sa v umelej forme neodporúča brať, ak áno, tak nie 500 alebo 1000 mg naraz, radšej 250 mg 3 x denne. Najlepšie je ho však prijímať v strave s každým denným jedlom, to znamená dostatok ovocia a zeleniny.
ZINOK sa mal užívať vraj nalačno, ale treba si vybrať formu, ktorá nedráždi žalúdok(ja ho ale beriem až po jedle)
Vit.D(hormon) sa užíva s jedlom, ktoré obsahuje tuk(ideálne zdravý, kedže vtedy sa najlepšie vstrebáva). Strava ani slnko nezabezpečia dostatočnú dávku, takže jedine tabletka. Najlepšie je ale zistiť z krvi hodnotu D a potom sa podľa toho riadiť. :)