JAZDY V AUTOŠKOLE

Príspevok v téme: JAZDY V AUTOŠKOLE
Johana1234

Zdravím, potrebujem radu pretože už uplne neviem ako dalej so svojim problémom. Mám takmer 30 rokov a v polovici septembra som začala s vodičákom. Pre covid bola čiastočne zrusená teoria, potom ja v karanténe, atd atd ... Je 6 decembra a ja mam za sebou svoju šiestu jazdu. Som z toho však dosť zúfalá, mám pocit že mi to absolútne nejde. Každá jedna jazda je pre mňa naozaj že stres. Jazdím v pomerne velkom meste, kde je dosť kruháčov, semaforov, križovatiek. Ale po každej jazde odchádzam so slzami v očiach a s pocitom ze toto nikdy nemôžem zvládnuť. Dosť často mi robí problém s pohnutím sa v križovatke, aj ked je to už možno o ničo lepšie. Inštruktor mi navrhol vyskúšať automat... Viem, že sa už odo mňa očakáva určitý výkon, ale do teraz z každej jazdy som bola ohodnotená na trojku. Som z toho dosť nešťastná a aj ked je vedla mňa inštruktor niekedy po mne dosť hučí a ja som nervozna ešte viac a robím ešte viac chýb. Dnes som mala chvilu kedy som si myslela že vystúpim a končím. Prosím dajte vedieť ši som len ja taky neschopák alebo je toto normálne....

Josipe

Ja som si napr. len teraz zacala robit vodičak z trucu a z nasratosti. Ja viem ze to nie je dobrý prístup ale keď sa stále niekto čuduje že nemam ešte vodicak tak sa ma to vždy dotkne. Povedala som si dobre idem to aspoň skúsiť aj keď to bude stáť dosť penazi ale budem sa mať potom načo aspoň vyhovoriť. Ale snažím sa nájsť aj kladné stránky svojho rozhodnutia. Ak sa mi podarí vodicak spraviť nebudem odkázaná na autobusy a vlaky a možno mi to pomôže v budúcnosti pri hľadaní nového zamestnania.

marculienka55

och, kolko som sa ja naplakala ked som chodila do autoskoly :-D teraz sa na tom uz len bavim ale tiez to nebolo pre mna jednoduche. neboj nic, zvladnes to :-)

slobodnemaciatko

Presne tak, clovek, ktory k tomu nema vztah, nebavi ho to je hotova katastrofa na ceste. Nie kazdy je vhodny na soferovanie, to si treba uvedomit a nie je to ziadna hanba. Aj ked ten vodicak nejak urobis, ale nebudes to chciet a bavit ta to, vztah k tomu casom neziskas a jazdit nebudes. V tom lepsom pripade. V tom horsom mozes sposobit dopravnu nehodu.

majdy

Samotný prístup k veci je nesmierne podstatný. Ja sám z vlastnej skúsenosti viem, že kombinácia v štýle - stres + autoškola + nulové skúsenosti nie je nič moc, ale zvládnuť sa to dá. Ja autá milujem a mám k nim výnimočný vzťah, čož pomohlu tomu, že som skúšky a jazdy v autoškole zvládal viac-menej bez problémov. Skúste sa na to pozrieť z úplne iného uhla. Nie z toho, že si robíte VP preto, lebo je to pre túto dobu nevyhnuté, ale preto, lebo Vás to skrátka baví. A skúsiť si k tomu vypestovať nejaký vzťah.

blueberryNN

Toto je uplne normalne, tiez som odchadzala z jazd so slzami v ociach a pochybovala o sebe. Myslim, ze to je velmi bezne. Zaciatky nie su lahke. V praci som musela soferovat a naucila som sa a soferujem velmi rada a uz davno mi to nerobi ziadny problem. Naozaj je to normalne :)

buducamamina

Instruktorovi treba normalne povedat, ze si clovek ucis sa a tym, ze na teba huci sa to nezlepsi. Niektori su nerovzni, ak sa da tak vyskusaj ineho, jednoducho sa daj preradit mozno ti sadne lepsie. Rozbiehanie treba len trenovat ak ti to nejde, povedz, ze s tym mas problem a trenujte to napriklad na cvicisku alebo niekde inde kde sa da. Hlavne sa kvoli tomu tolko nestresuj lebo to ti tiez nepomoze. A siesta jazda to je nic este len si ich skus davat aspon tak, ze dve za tyzden aby si do dalsej nezabudla to co si sa naucila na tej predchadzajucej. Drzim palce

SugarFree

Ak ti môžem poradiť.

1. Snaž sa z toho nerobiť nič a skús sa tešiť na jazdu. Inštruktor tiež chce aby si spravila vodičák a v podstate ti chce pomôcť aj ked možno kričí. Ja som mal našťastie dobrého inštruktora, kľudného ale počul som kadejaké historky.

2. Ak máš pocit, že máš s niečím konkrétnym problém, uč sa teóriu a rôzne dopravné situácie. Zvýšiš si tým sebavedomie.

3. Čo sa týka technických vecí ako brzdenia, radenia, pohnutia sa z miesta v križovatke, nič si nerob z toho ako ti to nejde ešte teraz. 6 jazda je nič a pokiaľ sa nemýlim maš pred sebou ešte 8 jázd+ a príde to samo ani nebudeš vedieť ako a zrazu nabereš istotu.
Za každých okolností ale dávaj pozor aj keď si myslíš, že si v práve. Tým sa riadim aspoň ja a dávam pozor.

Ak chceš napíš mi na darko313@rocketmail.com ak sa chceš s niečim konkrétnym zdôveriť alebo poradiť o situácii.

Čo sa týka autoškoly, oni ťa naučia len základy, ale poriadne sa naučíš až keď začneš sama jazdiť a ver mi, že opatrnosť v aute je dobrá vec vždy.

Pasta

Na šoférovanie auta nie je stvorený každý. Avšak 6 jázd je stále pomerne málo na to, aby si s tým sekla.
Ako je to na cvičisku? Cuvanie, parkovanie?