Viem, že možno predbieham, ale je to dosť psychicky náročné čakať a nevedieť čo sa deje. V priebiehu niekoľkých mesiacov sa mi výrazne zhoršil zrak u jedného oka. Vidím rozmazane na diaľku aj na blízko. Navštívila som očného lekára, vyšetrenie dopadlo v poriadku, prístroje namerali skvelý zrak, aj tak na jedno oko nevidím dobre. Prečítala som cca 70% textu. Vyšetrili mi očné nervy, dopadlo to v poriadku. Čoskoro pôjdem na perimeter a následne na ďalšie vyšetrenia. Viem, že dôvodom môže byť sclerosis multiplex, alebo nádorové ochorenie mozgu Chcem sa spýtať, stretli ste sa už s niečím takýmto? Mám sa pripraviť na jednu zo spomenutých diagnóz, prípade môžu byť aj iné dôvody? Môže mať na to vplyv antikoncepcia? Mám 30.
Ďakujem za odpovede.
Zhoršenie zraku o jedného oka
Ahoj,
nemyslím si, že by som mala nejaké ďalšie symptómy. Iba ten zrak u jedného oka. SM mi ešte nediagnostikovali, iba mám obavu a čakám na ďalšie vyšetrenia.
Smiem sa opýtať o aké neurologické ochorenie u teba išlo?
ahoj Marika, máš aj iné symptómy okrem zhoršenia zraku? Máš sklerózu multiplex, keď sa pýtaš, alebo len obavu, či to môže byť z toho? Skús neurologické vyšetrenie. Ja som mala poruchy videnia, a mala potom neurologické ochorenie, z ktorého som sa dostala.