hypertenzia

Príspevok v téme: hypertenzia
JimmyNebraska

Zdravím rád by som sa poradil v oblasti zvýšeného tlaku .mám 29 rokov bol som u internistu okolo januara a diagnostikoval mi arteriálnu hypertenziu problém bol v tom že keď som si meral tlak doma mal som normálny 124/85 aj od susedy na požičanom tlakomeri som mal identické hodnoty , a prišiel som k doktorovi a nameral mi 150/110 nerobil mi ani iné vyšetrenia ani roentgen hrudníka nič proste len vysoký tlak či majú iné tlakomeri alebo ja som len v strese to neviem . Medzitým som bol u neurológa mám kyfózu - zablokovanú krčnú chrbticu . Myslel som si že to bude chrbticou tak som to tlaku nejak neprirovnával lieky som nebral .V poslodnom čase ale cítim únavu nespávam dobre lebo v noci mávam nejaké divné stavy srdce mi búcha síce normálne ale počujem ho a cítim nátlak do hlavy spánkov a to je jedno v akej polohe som zaspávam až nad ránom skoro a cítim tlak v rukách a akoby som mal lesklé oči - ako pri horúčke . Beriem vidonorm každé ráno na lačno jednu tabletku od včera .tak neviem či zaberie .Doktor nebol veľmi zhovorčivý a keď som mu povedal že namerané hodnoty aké mám doma sa nezhodujú stým čo mi nameral on tak mi povedal že " čo totu vyprávate veď teraz som vám ho meral a keď nebudem brať lieky že dostanem porážku " .Je mi ľúto že doktor ktorý má mať istú empatiu voči pacientovi ho ani nevypočuje .Potom človek nevie čo mu poriadne je vyšetruje sa , stresuje dokonca sa bojí o život najmä čo sa vysokého tlaku týka .
Každopádne tabletky beriem uvidím ako sa budem citiť . prišiel som sa poradiť sem lebo pre doktorov som asi iba číslo.
Ďakujem za odpoveď :)

JimmyNebraska

ahjajjaj možno je to naizaj stresom ale neviem no beriem lieky ale nieje mi z nich najlepšie nikdy som to nebral a obávams a že to je asi doživotná záležitosť . Som obéžny to je oravda cvičievam preto každý deň málo , nie vela koľko môžem možno že sa mi ten tlak , možno že to bude aj krčnou chrbticou kedže to tam mám zablokované a je s toho vyžší tlak . neviem naozaj neviem nemusím doktorov to je pravda ale ten tlak mi nejde aj tak do hlavy dnes som mal 127 / 77 . je možne že je to stresom často sa bojím o život kedže mi povedal že skolabujem ked nebudem brať lieky .

ahjajjaj

ahoj, je normálne, že u lekára Ti namerajú vyšší tlak aj kvôli syndrómu "bieleho plášťa". Ide o to, že aj bežný život prináša situácie, keď je tento syndróm, resp. iný stresový faktor prítomný a aj vtedy sa Ti krvný tlak vyšplhá, a zničia sa Ti žily, ozaj si tým koleduješ o infarkt alebo porážku. Pokiaľ Ti teda predpísal lieky, poctivo ich užívaj a ži veselo ďalej bez starostí.