Zdravím, pred týždňom sa mi na trupe vyhodilo pár červených fľakov ktoré nesvrbia a ani ich nijako inak necítim, teraz je ich o čosi viac, stále nesvrbia ale netuším čo to môže byť, vyhodilo sa mi to len na trupe, viete mi niekto poradiť čo to môže byť a ako to liečiť ? Ďakujem za každú radu.
červené fľaky na trupe
Bol som u dermatológa a ten mi povedal že je to alergická reakcia (tzv. pityriasis rosea), môže sa to ešte rozširovať ale len v okolí brucha trupu a na chrbát, na tvár to nepôjde. Doba liečenia môže byť aj 6 týždňov, predpísal mi tabletky Alerid 1x denne a Locoid Lipocream 1-2x denne natierať. Nedráždiť kožu horúcimi kúpeľmi, nešúchať to, neškrabať a ani nevykonávať nejakú aktivitu kvôli ktorej by som sa spotil (nešportovať a pod.). Ďakujem všetkým za rady.
Bol som u dermatológa a ten mi povedal že je to alergická reakcia (tzv. pityriasis rosea), môže sa to ešte rozširovať ale len v okolí brucha trupu a na chrbát, na tvár to nepôjde. Doba liečenia môže byť aj 6 týždňov, predpísal mi tabletky Alerid 1x denne a Locoid Lipocream 1-2x denne natierať. Nedráždiť kožu horúcimi kúpeľmi, nešúchať to, neškrabať a ani nevykonávať nejakú aktivitu kvôli ktorej by som sa spotil (nešportovať a pod.). Ďakujem všetkým za rady.
vyzerá to ako alergická reakcia, treba ísť na kožné a alergológiu
nieco ti skodi. mozno prasok na pranie, avivaz.
flaky..www.topky.sk
Môže sa jednať o infekčné alebo iné ochorenie, preto ti odporúčam HNEĎ zajtra zájsť za obvoďákom.
Neuzivam žiadne doplnky stravy ani žiadne lieky, a okrem tých flakov nemám žiadne iné problémy
Užívaš nejaké lieky alebo doplnky stravy? Máš aj nejaké iné problémy alebo len tieto fľaky?
Spravím to tak ako píšeš, skúsim si to natierať kokosovým olejom a uvidím, snáď to pomôže.
alergia vždy niekedy začne, takže to nikdy predtým tam nehrá roľu. Skús si to týždeň natierať telovým mliekom, a keď to nepomôže a fľaky nezmiznú, choď k dermatológovi.