Nepravidelná menšteuácia

Príspevok v téme: Nepravidelná menšteuácia
Andreja13

Ahojte baby chcem sa spýtať o radu. Vzďy som mávala pravidelnú menštruáciu (28dni) ale 4 mesiace sa snažíme o bábätko. Ale odvtedy ako sme da začali snažiť mi menštruácia pride každý mesiac vždy skôr v rozdiele o 1-4dni. Je to v pohode alebo to môže byť aj nieaký zdravotný problém. Ďakujem za odpedoveď. ;-)

Andreja13

Nie žiadne lieky neberiem, ja osobne som proti liekom, či už antikoncepcia alebo vitamíny alebo podobne. Určite nejdeme s tým cieľom, že áno musí byť dieťa už teraz, to určite nie. Sme toho názorom kedy to má prísť tak to príde či už o polroka, o rok alebo tak. Len ma zmiatlo to že vzdy som ju malava presnú, nikdy som nemavala ani veľmi bolestivú menštruáciu žeby som bola nútená dat si tabletku od bolesti ale teraz niekedy rozmýšľam ci si mam dat tabletku alebo nie.

ahjajjaj

Patríš k tým ženám, ktoré mali menštruáciu každých 28 dní. Takto na deň pravidelne ju mávajú ženy, ktoré už rodili. Menštruácia sa považuje za pravidelnú , ak prichádza v 25-35 dňových intervaloch. Vtedy sa stále ešte označuje za pravidelnú a zdravotne v pohode.
Domnievam sa však, že menštruáciu dostávaš teraz častejšie kvôli zmenám v intímnom živote. Intímne vzrušenie napomáha vylúčeniu vajíčka z vaječníkov. Je dokonca možné, že sa v jednej perióde vylúčia aj dve vajíčka v rôznom čase - s miernym časovým rozostupom aj 1-3 dni.