Suicidálny pacient

Príspevok v téme: Suicidálny pacient
vedhej

Ahojte,

ja som bohužiaľ prešla zo stredne ťažkej depresie do ťažkej a na poslednom sedení som sa psychiatrovi priznala, že mám suicidálne myšlienky. Ten mi preto navrhol hospitalizáciu, čo som odmietla. Chcem sa spýtať, či má niekto podobné skúsenosti? Ako vlastne potom psychiatri postupujú? Ja mám totiž veľké obavy, že aj tak skončím hospitalizáciou.

Pertush

Uzavrite s psychiatrom pisomnu dohodu o tom, ze ak budes mat zavazne suicidalne myslienky tak mu zavolas + zavolas este jednej blizkej osobe ktoru si sama zvolis (a kontakt na nu poskytnes aj lekarovi).

Zo skusenosti viem, ze iba na zaklade myslienok ti nenariadia nedobrovolnu hospitalizaciu.

Ta dohoda je fajn, minimalne pre mna bola, uz len z toho dovodu, ze som dala svoje slovo na to, ze ak mi bude zle poziadam o pomoc. Som clovek ktory svoje slovo dodrzi a cele to malo velmi pozitivny efekt.

Simona393

Neviem, či berieš lieky. Ked nechceš nemusíš ísť do nemocnice, len problem je v tom, že bojuješ sama s lekarom a ked si sa dostala do štádia, že rozmýšľaš nad samovraždou a aj by si sa pokúsila, keby prišla na teba zlá chvíľka a podľahla by si nejakej zlej nalade, svojim najbližším urobíš neskutočný šok a traumu na celý život, Čítala som vyjadrenia pozostalých a všetci museli navštevovať terapiu lebo si donekonečna vyčítali, že mohli svoje dieťa, partnera zachrániť keby o tom vedeli , plakali kade chodili
Niekto to považuje za hanbu, ale neviem ake mate vzťahy asi by som sa priznala a myslím, že ťa budú podporovať dokonca ked hospitalizácia bude nevyhnutná a nebudeš v tom sama hlavne

ahjajjaj

ahoj, moja rodina to vie. Ja som nevedela poobede chodiť a mala príšerné migrény, a keď som išla na neurológiu, mame povedali, že som sa totálne nervovo zrútila. Ja som o tom nevedela, ani to som nevedela, že mám depresiu. Depresia je o skleslej nálade, ja som ju nemala skleslú, ani neskleslú, proste ničomu som sa netešila, a kvôli ničomu som sa ani netrápila, bolo mi všetko jedno: vlastne áno, želala som si ležať v tichu a iba oddychovať.
Ozajstná rodina podrží aj v tomto prípade. Depresia je choroba ako každá iná.
Na členov rodiny sa ostatne môžeš aj vykašľať, ide predsa o Tvoj život, a nie o ich životy. A keď sa dohodneš s lekárom, on to môže povedať aj Tvojej rodine spôsobom, aký je najvhodnejší.

vedhej

@ahjajjaj. Na depresiu sa liečim 2 roky. Problém je v tom, že nikto nevie ani moja rodina a ani priatelia, že vôbec navštevujem psychiatra. V tom prípade by som sa musela priznať, čo nechcem

ahjajjaj

no tá hospitalizácia nemusí byť zlá. Je tam aj psychoterapia a podobne, čo by Ti mohlo pomôcť. Dôležité je uvedomiť si, ako dlho sa na depresiu liečiš, a ako Ti pomáha doterajšia liečba. Ak Ti nezaberá a stav sa zhoršuje, potom by som hospitalizáciu neodmietala.