Chcete vedieť odkiaľ pochádzajú vaši predkovia?

snejty

Ako konkretne by zneuzili info o DNA v databaze?
Dalej DNA sa nachadza v kazdom lekarskom odbere. Nikdy som nepodpisovala obvodnemu lekarovi, ze darujem DNA, takze aky je v tom rozdiel?

Omen

Snejty,

"aky problem by nastal, ak by mali v USA DNA?"
---Mohol by nastať každý taký problém, ktorý by nemal nastať, ak by si svoju DNA dobrovoľne neposkytla a nenachádzala sa v databáze - mohlo by sa to proti tebe ZNEUŽIŤ!

"Odkial mas informaciu, ze odovzdavas DNA?"
---Vo výtere sa nachádza tvoja DNA. Kým pre policajné účely je potrebný PRÍKAZ SÚDU na odber DNA, tu ho dobrovoľne - povinne daruješ. Stále platí Zákon č. 317/2016 v aktuálnom znení, preto tento postup napadli právnici, a tak vláda vymyslela ďalšie tlačivo. Kolega mi ho poslal, hľadala som ho, ale zatiaľ nenašla, musela som to v návale práce omylom vymazať pred prečítaním, ak sa k nemu dostanem, napíšem ti viac.

snejty

Omen - mozes blizsie vysvetlit aky problem by nastal, ak by mali v USA DNA?
No a este otazka k testovaniu? Odkial mas informaciu, ze odovzdavas DNA? Ved tie testy sa urcite nicia. Tam ide len o vysledok - pozitivny / negativny. Ja teda na cirkusantske testovanie nemienim ist, ale nie z dovodu ,,odovzdavania DNA,,. Zaujima ma vsak, ake info mas k tomu ty.

antilooopa

Ja som bol na svoj pôvod zvedavá, zaujímalo ma to, urobili mi testy v jednom malom laboratóriu, ktoré s USA nemá nič spoločné. Nemám problém poskytnúť moju DNA, neviem, čo strašné by s ňou kto robil a na čo by mu bola.

Omen

Snejty,
príspevok som adresovala v prvom rade Mravčíkovi a myslela som to smrteľne vážne!
Máš však aj ty pravdu, pretože iróniu som použila, ale len v poslednej vete. : )