Mám problém udržať sa v (nejakej) práci

Príspevok v téme: Mám problém udržať sa v (nejakej) práci
Derek123

Zdravím.

Mám 22 rokov a jednoducho si uvedomujem že, potrebujem peniaze na to aby som mohol ako tak žiť, na to však ako všetci dobre vieme musíme pracovať.
Môj problém je taký že, v podstate žiadnej práci som nikdy nevydržal dlho, keď som mal 15 a nastupoval som na Strednu rodičia mi do výberu školy vôbec nekecali s tým aby som si vybral to čo ma v "živote bude baviť".
Podľa mna som si vybral celkom dobrú školu ktorá ma aj bavila ale prax do života mi nedala skoro žiadnu a keby som bol vedel že po zvyšok svojho života budem nútený robiť to čo nechcem za nejaké smiešne peniaze za taku cenu že domov pridem vyčerpaný a doj###ny sa len najest osprchovat vys*at spať a vstat zase do roboty tak si vyberiem niečo iné, ale tu trocha odbačam od témy...
Ide o to že sa nedokažem.prekonať a vrátiť sa tam. Ochota pracovať je, ja sam si prácu hľadám a aj tam s odhodlanim idem a tak. Ale ani nie po.mesiaci si začnem uvedomovať to že túto pracu jednoducho bud fyzický alebo psychicky nezvladam robiť a odchadzam.
Povedal by som že nezvladnem robiť hocičo, dokonca mi už napriklad aj rodina pekne dala najavo že som "ľavý".
Vystriedal som už viac prac ale v žiadnej som.nebol nikdy dlho.
Prosím budem vážne rád ak mi tu niekto pomôže/poradí
Ďakujem

ahjajjaj

V bývalej práci som mala 22 ročného kolegu, pre ktorého to bolo 13. zamestnanie za 3 roky. On sa vyjadril v tom zmysle, že prišiel do nejakej firmy, zaučil sa do práce, a už to vedel robiť, a potreboval ísť ďalej. Požiadal nadriadených, aby ho preložili na iné miesto, ak je to možné, aj tam pobudol niekoľko týždňov, a potom mu znova vychádzalo tak, že sa už nerozvíja a že chce zmenu. Teraz podniká. Nedarí sa mu nejak extra, hlavne kvôli pandémii nie, ale keď mu to veľmi nejde, ide niekam pracovať, a podniká popri tom, a keď je to lepšie, odchádza z firmy, kde pracuje, venuje sa svojmu podnikaniu, a v prípade potreby sa znova niekde zamestná.

bozinka55

na strednych skolach mas vacsinou prax mizernu vsade na to sa vyhovorit neda. hladaj dalej, si mlady, teraz je prave cas na to aby si striedal zamestnania a nasiel co ta bavi, nic zle na tom nie je

Hhah

Derek, inak ak by Ti to bolo po vôli, tak môžeš ísť kuk psychologičku, a porozprávať sa o tkm s ňou, prípadne s ňou riešiť posun v robote. .. Oni sa vedia človrku prispôsobiť a riešia s Tebou to, čo najviac vnímaš, čo je najpotrebnejšie. Napríklad ja slm tiež riešila so psychologičkou prácu, keď som si ju hľadala, a ona mi radila. .. Lepšie som si tiež vedela utriediť myšlienky pri nej. ..
No niekedy nemusíme mať nastavenie ísť k nej na návštevu. .. =)

Hhah

Ahojj, sú dá sa povedať dva druhy prác, jedna je práca, kde robíš vviac mysľou, napr. oblasť IT programovania, administratívne práce, právnictvo, lekár atď. a potom sú tie čisto fyzické, školník, upratovanie, stavebný pracovník, kuchár. ...

Možno ak si nezvládal tú prácu predtým, tak si zvoľ iný druh, kde viac zaťažíš napr. telo a nie myseľ, alebo naopak. .. Možno Ťa to bude ďalej lákať intuitívne k istému druhu. ..

Tiež je možnosť vyskúšať pracovať aj na skrátený úväzok, na istý čas, keď Ťa nič neviaže, žeby si musrl platiť a tak. .. a tam Ti to možno v niečom pomôže.

A nevieš povedať, prípadne porovnať si, že čo Ti viac spôsobovalo potiaže v tých prácach? .. Viem, asi všetko, napadne ako prvé =•D, ale ja mám na mysli, že možno Ťa viac ruší práca kde je veľa ľudí, alebo že musíš s nimi veľa komunikovať, či Ti vadí silný zvuk strojov, napr. Jednoducho skúsiť vytipovať stresové spúšťacie body, ktoré Ti v robote robili najviac problém a mohli brať najviac koncentrácie. .. a tým sa potom vyhnúť. .. ak to dovolia okolnosti.

Aby toho ešte nebolo málo, a nepridala som Ti =D,
kým si hľadáš teraz robotu, daj si doporiadku život. Napríklad sa nauč upratať si doma, postarať sa o psa, mať nejaký sled povinností. To Ti potom pomôže, keď budeš chodiť do roboty, tak keď máš doma veci pod kontrolou, tak máš menej stresu. .. Tiež by si mohol za tento čas popracovať na sociálnych komtaktoch, a naučiť sa oddychovať, relaxovať, cvičiť, či nájsť hobby, ktoré Ťa bude naozaj baviť. .. Lebo to nám je potrebné do života. ..

A to mávaš aj iné zdr. problémy, či len únavu? .. Bol si s tým u lekárky? ..

Parker

A čo si doteraz vlastne robil, aké zamestnania si mal?

Ja poznám jeden exemplár, má 40 a zhruba toľko zamestnaní vystriedal.

snejty

Skus vydrzat rok a potom prehodnot ci sa ti tam paci, ci to akceptujes, alebo si zacnes hladat nieco nove. Ja som si napr. zvykla az po 3/4 roku.