Záhada-Bolesť krku a hrdla

Príspevok v téme: Záhada-Bolesť krku a hrdla
Silvysilvy

Dobrý deň,prosím vás viete mi poradiť čo su tie biele bodky na stene hrdla ? Mávam ho zapálene uz asi pol roka vkuse. Na krčnom ma každý odfajkol ze mi nic nie je a z výteru nemam nič. Tak tiez ma boli hrdlo na ľavej strane pri “kostke”. Podla mňa nejaky virus kedže antb mi nezabrali. Ďakujem za akukolvek radu- odpoveď

Omen

Pre mňa je "záhadou" to, na čo sa sťažuješ, že ťa bolí: krk, hrdlo alebo? S bolesťami krku sa totiž chodí na neurológiu a s hrdlom na ORL.
Na obrázku je tvoje hrdlo, a to čo tam máš, nie je žiadna záhada! Máš ho červené, prekrvené, zapálené. Zväčšenú a zapálenú máš aj ľavú mandľu a tak sa mi zdá, že tam máš aj "hrbolčeky" - môžu to byť hnisavé ložiská.
Na jazyku v zadnej časti máš biely povlak alebo pleseň.
"Hrbolčeky" máš aj v hltane, ktorý je tiež červený a zapálený. Sú to zväčšené lymfatické uzliny obsahujúce leukocyty, ktoré bojujú s vírusom alebo baktériou v tvojom hrdle.
Takže máš buď faryngitídu, tonzilítídu alebo kombináciu oboch tzv. tonzilifaryngitídu.
Keďže to máš "zapálené v kuse pol roka" spúšťačom môže byť o.i. aj ALERGÉN, ktorý dráždi tvoje hrdlo, v tom má Snejty pravdu.

Silvysilvy

Chcem vedieť či ma niekto skúsenosť s tými bodkami. Čo to môže byť. Ved jasne môže byť aj alergia ale nemyslím si kedže nie som alergická,ale Dakujem ti :-)

snejty

Naco pytas radu, ked si si uz sama urcila diagnozu a nic ine neakceptujes? Tak dobre. Mas virus. Mozes byt spokojna ;-)

Silvysilvy

Ja si skôr myslím,že mám niečo z vírusového hľadiska.
Ako alergia..
Nemám byť na čo alergická a tie bodky si neviem vysvetliť.

snejty

Mas to potvrdene imulogom-alergologom?
Inak take pravidlo je, ze ak na bolest hrdla ani len na chvilu nezaberu pripravky typu Jox, Stopangin, Strepsil, tak sa uvazuje o alergii.