...uvítal by som pohľad niekoho nezainteresovaného...za týždeň beriem zo špecializovaného domovu sociálnych služieb mamu(chodiaca aj keď slabšie a psychický pacient)......ja jej syn....bude bývať s nami manželkou a deťmi...ide o to, že v tejto situácii je to dilema, čo robiť......niečo mi hovorí, že aj keď nie je vhodná situácia, treba ju zobrať...rozum zase hovorí, pozor...toto nie je veľmi rozumné....mám rešpekt z toho, že sme obaja učitelia a stretáme sa z veľa ľudmi...zoberieme ju a nakazí sa doma a budem si to vyčítať....na druhej strane vyzerá, že v tejto situácii nakazenie v domove bude tiež oveľa pravdepodobnejšie, ako doteraz(nakazí sa v domove a budem si byť hlavu o múr)....hm?,,,, ak ju zoberieme, ako znížiť riziko nakazenia na minimum?....ona bude len doma, nebude nikde chodiť a bude len v jednej izbe prevažne...Ďakujem za názor
JE BEZPEČNEJŠIE V DOMOVE ČI DOMA?
...ďakujem pekne za názory....vcelku ma to uistilo...
Teraz ked ucite uz distancne je to urcite bezpecnejsie doma. A aj keby bolo riziko rovnake, aspon bude mat u vas lepsiu starostlivost a splocnost.
v domove to bezpečné určite nie je. V podstate ani doma. Ale si skús predstaviť ten najhorší scenár. V domove zakázané návštevy, mama smrteľne chorá, a nemôžete sa s ňou ani rozlúčiť. A teraz domáci scenár. Vy budete mať len slabé príznaky, môžete sa o ňu viac starať a byť s ňou. Čo sa týka možnej nákazy, nekalkulovala by som tak. Kdekoľvek a kedykoľvek sa môže nakaziť, akurát sa snažte čo najviac dodržiavať hygienu, a dezinfikovať kľučky na dverách, steny, operadlá stoličiek, všetko, čoho sa vy a mama dotýkajte.
doma to mas viac pod kontrolou a vo vlastnych rukach a ako ucitel si asi tiez doma, cize sa nemusis s nikym stretat, manzelka podobne