Ahojte, mám už rok nádherný vzťah (samozrejme sem tam nejaké hádky, omyly z mojej aj jeho strany ale to do každého vzťahu patrí). Mám v sebe ale taký vnútorný problém s ktorým bojujem, neviem čo je jeho príčinou. Extrémne žiarlim, niesom kvôli tomu ani zlá na partnera ale mňa to veľmi zožiera. Mám stále nutkanie ho kontrolovať, vedieť o každom jeho kroku, hnevá ma keď sa pozrie smerom kde je pekná žena, like alebo follow na sociálnej sieti na profile peknej ženy neexistuje. Nedokážem si uvedomiť, že nieje môj majetok- teda áno uvedomujem si to ale v praxi to je ťažšie. Vždy keď je niekde a istú dobu mi neodpisuje už si vytváram v hlave scenáre, že koketuje s nejakou ženskou. Posledný mesiac dokonca pravidelne mávam sny o tom, ako mal niečo s nejakou inou ženou. Uvedomujem si, že to je choré ale absolútne nedokážem v tomto racionálne zmýšľať a potláčať takéto myšlienky. Podotýkam, že nikdy mi nikto nebol neverný ani nič podobné, priateľ nemá ani žiadne kamarátky a celú pozornosť venuje mne, viem že ma ľúbi a že nemám dôvod na takúto extrémnu žiarlivosť ale fakt si neviem pomôcť. Snažím sa nemyslieť na také negatívne veci,ale málokedy to dokážem potlačiť, často mávam obrovský tlak na hrudi, stres, že ma vymení za inú. Prosím, ako s týmto problémom pracovať? Ničí to mňa a aj náš krásny vzťah. Nechajte si prosím komenty, že sa mám dať dokopy, že som hlúpa a že to je choré. Ja to viem, absolútne si to priznávam, viem že to nieje normálne a preto s tým chcem niečo robiť.
chorobná žiarlivosť?
Nádherný vzťah a žiarlivosť to mi nejako celkom dokopy nejde táto kombinácia :O
Kedy sa to zacalo? A ako je na tom so ziarlivostou priatel?
Len aby jej ten superspeci odbornik nevyliecil so ziarlivostou aj lasku voci partnerovi a nestala sa voci nemu uplne lahostajna.
Vadi akurat tomu, kto "potrebuje"slobodu a v tom pripade je to intuicia, ze ma tieto umysly, ci uz realne, alebo podvedome.
Treba s tým ísť k odborníkovi
Ja som to tak mala tiež pri mojom 7 ročnom vzťahu.. nakoniec to aj skončilo tým, že ma podviedol, tak som si to asi privolala :) teraz mám vzťah 2 roky a nemám so žiarlivosťou problém, a to ma priateľ aj kamarátky, ale plne mu dôverujem a viem, že ma miluje.. neviem v čom to je, ale teraz mi ani nenapadne o ňom pochybovať a žiarliť..
Možno ti pomôže keď si uvedomiš jednu dôležitú vec, žiarlivosťou nič neovplyvniš, ak si ten druhý bude chcieť nájsť niekoho iného, tak si nájde hocikde a hociako.. ja keď som si toto uvedomila na základe toho vzťahu predtým, tak mi to dosť pomohlo.. tým že budeš žiarliť, len budeš ten vzťah ničiť, ale nič tym neovplyvníš..
Držím ti palce, skús si to prenadstaviť v hlave.. zamestnať hlavu niečím iným, sama seba trápiš..
Cim silnejsia a hlbsia je tvoja laska, tym je silnejsi aj strach, ze ju stratis, hlavne, ak si v minulosti stratila niekoho koho si velmi milovala a s tou stratou si sa nevyrovnala, len ju potlacila. Pokojne moze ist o smrt priatela, otca, brata, ku ktoremu si mala podobne silne city.
Takze ano, je to prejav lasky.
Alebo intuicia.
že miluje? neviem či je toto taký dôkaz, odkedy môj bývalý žiarlil pomaly na každého tak som prestala veriť, že je to prejav lásky
Podla mna to, ze ziarlis len dokazuje, ze ho milujes
ja som podobna. mala si to tak v kazdom vztahu?