Samota je šílená. 24 rokov.

Príspevok v téme: Samota je šílená. 24 rokov.
proteus

Ahojte.
Mám 24 rokov, študujem a žijem roky v samote. Do veľkej miery v skutočnej, trávim málo času s ľuďmi mimo najužšieho rodinného kruhu, no predovšetkým v samote na psychickej úrovni. Necítim zo žiadnej strany porozumenie, prakticky odjakživa.

V osobnom živote ma trápia vzťahy, respektíve nevzťahy. Mám 24 a žiaden som nemal. Ani sex, pusu, blbé držanie sa ruky, nič. Ako mladého chlapa ma to pochopiteľne štve a som z toho často sklesnutý.

Posledných pár rokov som si prechádzal depresívnym obdobím, kedy sa mi to zdalo až nedosiahnuteľné, teraz by som chcel aktívne pozerať za zmenou, ale neviem ako. Som skôr introvert, ktorý potrebuje v živote aj kúsok ticha, relatívne uzavretá osoba, no chýba mi spoločnosť. Postupom času kopa dávnejších priateľstiev ochladla, ľudia odcestovali, životy sa pomenili. Škola mi žerie väčšinu voľného času a v spojitosti s ňou ma trochu štve i fakt, že by som sa najradšej osamostatnil, ale momentálne na to nie sú prostriedky. Ako začal semester, tých pár dní som sa medzi ľuďmi, väčšinou ženami, spolužiačkami, cítil fakt dobre, až nezvykle sebavedomo. To v minulosti hádam nikdy nebolo.

Ale korona.

Nejde len o ňu, je to dlhodobé, ale moju snahu byť v kontakte s ľuďmi a prípadné hľadanie šťastia s niekým mi neuľahčuje. A zoznamovanie cez internet v mojich očiach za veľa nestojí. Myslím, že nevyzerám nejak extra zle, nie som zlá spoločnosť a časom sa učím byť sebavedomejší, čo mi v minulosti chýbalo, ale že absolútne. Žiaľ, nevidím východiská. A láska mi prirodzene chýba, v zmysle vzájomného porozumenia, i fyzična.

Je to taký večerný výlev, akých by tu každý našiel kopu, no asi chcem kúsok osobnej spätnej väzby, ktorá mi od sveta chýba.
Pekný večer :)

matinka

myslim, ze takych ludi je viacej. mozno sa treba prihlasit na nejake zoznamky, aby si nadviazala nejake nove kontakty

voda92

My by sme si tu asi mohli podať všetci ruky : D, ja mám tiež ten istý problém, aj keď z vás tu v diskusii mám najviac rokov, už 28 :). Ja mám zase problémy so sociálnou fóbiou, ako je to o dosť lepšie, ale vďaka nej som veľa rokov stratil, kým som sa s tým trápil a nevedel z toho ani trochu von. Čo sa týka vzťahov, mal som jeden vzťah, ale tiež to trvalo len polroka, k ničomu viac neprišlo ako k puse, aj to bohužiaľ ten vzťah vznikol tak, že som sa do toho pustil skorej preto, lebo som už nechcel byť sám, čo som potom ľutoval, lebo som tomu človeku nechtiac ublížiť, ktorý ma mal skutočné rád, ale ja som nič ako lásku necítil, ani fyzicky to neklapalo u mňa, takže to ma dalo ešte viac dole, ako som bol predtým.

Tiež som si prešiel stránkami ako Pokec, Tinder, Badoo, kadejaké menej známe zoznamky a nikde nič aj tak, väčšina ani neodpíše a ani sa im nechce komunikovať, je to len o písaní a na stretko pôjde len máloktorá z nich, aj napriek tomu, že boli sympatie, vždy to zlyhá na nejakej výhovorke, veď to poznáte aj sami. Kamarátov mám len dvoch, aj s nimi som už nie veľmi v kontakte, takže som väčšinou len sám a neviem kde hľadať, tiež som introvert a nejaké diskotéky, bary mi prídu už od veci u človeka, čo má 28 a mal by vedieť, čo chce.

Tiež neviem kde hľadať obyčajné ženy, čo by skočili niekam do kina, na kávu, nejaký výlet, niečo spolu vymyslieť, mám pocit, že si každý žije svoju bublinku a nik vás do nej nechce len tak pustiť. Je to ťažké aj z duševného ako aj fyzického hľadiska, nejaké to objatie, pusa a podobne by sa určite zišlo raz za čas. Takto vám uteká čas, máte skoro 30 a nič za sebou.

JAGDPANZER_E100

@Josipe sme na tom podobne akurát ty trpíš o 10 rokov viac bez socialného života. Je medzi nami rodiel 10 rokov no možno by sme si rozumeli, male rovnaké pocity, názory.
Ako si písala si introvert a potrebuješ aj samotu presne taký istý som aj ja.

Čo sa týka vzťahov v mojom živote to bude ešte tažšie, pretože rovesníci sú tupý nie všetci ale väčšina.

A to za vašej doby 2010 mali ste tak (15-16rokov) neboli také mobily, ktoré otupovali teenagerov ako dnes, neboli rozvinuté sociálne siete.

Sám využívam soc. siete samozrejme v dnešnej dobe.

JAGDPANZER_E100

Sme na tom dosť podobne s rozdielom že mám 16, tiež ma to štve keď vidím ako ostatný rovesníci chodia vonku a ja som doma sám 16 rokov vkuse.

Zdá sa mi, že som pre ľudí nezaujímavý keď sa chcem baviť o živote a nie ohovárať druhého ako rovesníci.
Možno aj toto je dôvod skorumpovaná mladá éra, ktorá je neustále za mobilom pozerajúc Instagram a TikTok a každému teenagerovi z toho šibe a nemá pojem o realite.

modrizitka

ano, to je velka pravda, ze samota je najhorsia. no rozhodne si treba najst konicky, aby si tu samotu az tak moc nepocitoval

Varus

Mňa to tiež štvalo, neboj sa nič. Mám 26 rokov a mal som asi dokopy 5 frajeriek, keď som bol na základnej a strednej. Najdlhšie chodenie bolo tak 5 mesiacov. Bolo to také obyčajné chodenie za ručičky po vonku a olizovanie sa. Inak som na tom skoro rovnako. Som taktiež bez skúseností, tým chcem povedať, že som taktiež ešte nemal napríklad sex.

Ale za posledný mesiac, možno dva to už neriešim. Zrušil som si napríklad aj Pokec, kde som vkuse vypisoval nejakej babe len preto, aby som mal kontakt aj s babami, nie len s chalanmi a aby som sa necítil tak sám, deprimovane.

Ale niečo sa vo mne zmenilo. Už nemám potrebu chodiť na tieto sociálne siete a vypisovať si s nejakou babou. Taktiež som si nezaložil Badoo ako som chcel, a len preto, aby som tam našiel nejakú budúcu frajerku.

A je mi nejako lepšie popravde. Vtedy som vkuse pozeral Pokec, či už konečne nejaká odpísala alebo nie a popravde ma to ani nebavilo, keď niektoré odpísali tak dve správy za celý deň. Možno som prišiel do stavu, kde som pripravený byť starým mládencom.

Založil som si pred mesiacom jedine tak Facbook, kde som si pridal starých známych, ktorých som poznal na základnej, ale 90% ľudí si správu ani neprečítalo a neodpísalo :D Asi trošku zaostávam za dobou, keď som si teraz vytvoril Facbook, tak som zistil, že už ho asi nikto nepoužíva :D

Josipe

Ahoj. Nie si sám. Ja mam 26 rokov a nemala som žiaden vzťah a nieto ešte takú obyčajnú pusu. Samozrejme ze ma to štve je mi z toho niekedy úplne na nič. A hovorím co je na mne také odpudzujuce že o mňa ešte nikto nezakopol. Je pravda ze tiež som introvert a moc spoločnosť ľudí nevyhladavam aj keď sa snažím uvedomujem si ze by som mala viacej chodiť medzi ludi ale keď na to nie je nálada tak nejdem nikde, iba do roboty. Kamarátky kamarátov tiež už nemám. Každý už rieši iné problémy. Nepoznám nikoho s kým by som si rozumela. Mam pocit ze si ani s nikým nikdy nebudem rozumieť. Cítim sa byť odlúčenia od všetkých. :( Ja som okrem toho ešte aj v karanténe kvôli tej sprostrj korone. V tejto dobe sa socializovat je priam nemožné a nájsť partnera je utopia. Zoznamkam neverím lebo viem ze to ostane iba pri písaní si a je to pre mňa strata casu.

Nighthawk

Poradím ti.kúp si bike a začni chodiť do prírody.uvidíš koľkých ľudí tam stretneš a dokonca aj ženy :D :D Netreba sa toľko rozoberať,prijmi život tak ako je a teš sa zo slobody.no musíš chodiť medzi ľudí.hlavu hore!
Ja som sám dlho aj žena mi chýba ale čo sa dá robiť.skúsil som to ale ked nevyšlo tak netreba siliť.cez internet sa zoznámiť nemá zmysel to je také povrchné všetko, česť výnimkám.takže túto možnosť som zavrhol.ale musíš proste hľadať.ja som to už zabalil..