Prosím o vysvetlenie

Príspevok v téme: Prosím o vysvetlenie
NICEONE

Takže rád by som sa dozvedel prečo ľudia ktorí sú obézny alebo majú vyššiu nadváhu, tak nemajú akné? Samozrejme niektorí majú ale poznám aj takých čo majú dlhodobo obezitu a akné nemajú. Niektorí obéznejší ľudia aj fajčia, pijú alkohol. Majú spomalený metabolizmus, nedostatok pohybu, jedia nezdravé jedlá, mastné a vyprážané. Veľa cukrov atď. A ja sa snažím jesť zdravo, samozrejme dám si aj niečo nezdravé ale len občas. Pijem len čistú vodu, žiadne sladké šťavy ani keksíky atď.. Športujem, nefajčím a nepijem a aj napriek tomu mám akné? Dedičnosť to nie je, tak potom čo je zlé???

Muž 22r.

Chéri

Akné môže byť rôzneho druhu preto niektorí ľudia ho majú a iní nie a áno niekedy záleží aj na strave ale nie u každého.

meridian

Môžem ti podať vysvetlenie podľa môjho pohľadu a skúseností.Len či to bude vedieť prijať tvoj pohľad a skúsenosti ?
Prečo jeden sa stravuje povádzme nezdravo a nic mu nieje a iný podľa pravidiel ,ktore zastáva ,alebo sú potrebné na vytvorenie priaznivych podmienok ...a má problem ?
Toto nieje len pri koznych ,ale aj pri vsetkych chorobach a tažkostiach ,ktorŕ nas sprevádzajú v živote....
Jednoduchá odpoveď znie ,lebo kazdý sme iny...
Ale tato jednoducha odpoveď skrýva aj zložitejsie pochopenie ,ze tym padom sme rozmanity a kazdy organizmus reaguje na daný stravovacie navyky ,telesnú aktivitu,hygienu a mnoho iného rôzne....Tu by sa zdalo ,ze som zodpovedal na otazku tzv .zaviedol odpoveď do stratena ,ale nie !
Otazka znie preco clovek ochorie ?
Ak nato prídeš budes poznat odpoved na to ostatné...
Ps:napísal by som a rozvinul viac ale niesom si istý tvojim záujmom...a chápaniu podstaty...
98%ludí riesi dôsledky choroby nie pricinu.
Lekari sa venujú len povrchne pacientom a kazda choroba si ziada individualny prístup lebo vsetci sme individualne iný....
To ze niekomu skodí urcity druh potravin je intolerancia ta vznika ako podnet ku prepuknutiu.....druhu choroby v úrovni ktorá je v nesúlade...
Lieky zmena stravovania a ostatne podobne veci riešia len telesne prejavy choroby.Podstata zostava a podstata zarodok je u kazdeho iná .

Omen

Nesprávne položená otázka, tá mala znieť takto: Prečo ja akné mám?
Nenapísal si, kde to akné máš a ak si myslíš, že sa zdravo stravuješ, a preto by si akné NEmal mať, tak to si potom na omyle. To, čo ty považuješ za zdravé, ešte zdravé pre tvoj organizmus nemusí byť. Buď prijímaš nadbytok určitých druhov potravín a telo sa to snaží cez pokožku vylúčiť, máš intoleranciu alebo alergiu na nejakú potravinu, kozmetiku, hormonálnu nerovnováhu, HP vírus, oslabený niektorý orgán, žľazu, berieš nejaké lieky, suplementy et cetera, etc.
Pokožka tvorí vonkajšiu časť organizmu a vždy nám zrkadlí stav vnútornej časti organizmu. Ukazuje to, kde a v čom robíme chyby.

marcka_64

Ťažko povedať, prečo to tak je. Aj ja sa nad tým niekedy zamýšľam. Možno nejaký kožný doktor by ti to vedel vysvetliť.