Dobry deň.Bol z vás už niekto poslaný na diagnostickú prehliadku a diagnostickú hospitalizáciu do nemocnice? Mam depresie a posielajú ma teraz na takéto vyšetrenia do nemocnice,neviem, čo všetko to tam bude obnasat,čo tam budu so mnou robiť? Ak ste na takomto niečom už boli, poradíte mi prosím? Ďakujem
Diagnostická prehliadka-diagnosticka hospitalizácia v nemocnici
Ahjajjaj, tak ja som mala najskôr čiastočný invalidný a potom mi ho ale po 2r zdvyhli na plný. Tak sa skôr obávam,že mi ho chcú vziať,alebo znížiť..
Je aj to možné, že Ti ID neznížia, ale zvýšia.
Ahjajjaj, ďakujem.Ja som na invalidnom dochodku,tento rok je to 6 rokov. Okrem depresii mam dosť vysokú cukrovku, problémy s klbami, tento rok mi našli 5mm nádor v mozgu.Ja som cely život pracovala.Potom prišlo plno problémov, tragédii,skončila som ako troska,odvtedy som na invalidnom.Ja mam strach-ze som chorá,stále bez energie,vyčerpaná,nevládzem, už mi to ani nemysli ako prv,spomalenia som,proste nanič.Fakt zbytočná. A nemôžem si nájsť pracu už celé tie roky.Plno žiadosti som poposielala,snažila si nájsť prácu.Bud sa mi ani neozvali,alebo ked som aj niekde prišla, vybrali si iného človeka. Ak mi vezmú aj toto malo co mam ako dochodok, neviem,co so mnou bude,z čoho budem zit
Z tolkýchto ochorení uź sa nevyhrabem navyše z cukrovky dioptrie najsilnejšie, ťažká slepota.Ale toto je ešte len začiatok.To ďalšie sa ešte len začne!
za týždeň Ti zistia všetko potrebné. Sú ešte aj napr. z krvi zistiť stav štítnej žľazy. Neber to v zlom, ber to ako možnosť dozvedieť sa, či u Teba ide len o následky hlbokej depresie v podobe motorických prípadov, alebo či máš aj iné nálezy. Pokiaľ by všetky ťažkosti, ktoré máš, boli spôsobené psychickým stavom, vtedy je to pozitívna správa: pretože z toho sa za pol roka až rok dostaneš, a budeš v poriadku a budeš vládať pracovať.
Môj otec spáchal samovraždu -lekár skonštatoval smrť obesením ,následne som sa zrútil.Matka sa zbláznila bola na psychiatrii.Nemôžem spávať smútok plač t.depresia búšenie srdca.Mám cukrovku idú mi amputovať prsty na nohách.Šedý zákal mi nedovoľuje ani pracovať.Okrem toho mám aj črevné problémy veľa krát operácie mám 53 vokou.Psychiater mi diagnostikoval aj sexuálnu poruchu.Matka ma zamyká doma lebo sa bojí aby som sexuálne neobťažoval mladých chlapcov a mužov.Už ma preto aj viacejkrát súdne trestali.Teraz mám ďalší súd pre sexuálne obťažovanie a ťažké ublíženie na zdraví.Celé má to total odrovnalo a dalo dolu neviem čo mám robiť.
ahjajjaj. Ďakujem.To ma tam posiela sociálna poisťovňa, poberam invalidný dôchodok, mam ťažký st.depresie.Uz mam aspoň trochu predstavu,čo mi tam budu robiť.Vraj tam mam ísť na týždeň.Dost ma to rozhadzalo, mam z toho úprimne strach. Odvtedy, jak to viem,nemôžem spavat, bije mi zrýchlené srdce tep,smutok,plač, proste ma to dalo dole
ahoj, a to máš byť hospitalizovaný na psychiatrii? Lebo každá hospitalizácia, keď sa človek necíti dobre, je v podstate diagnostická: lekári zistia, čo mu je, a následne mu poskytnú adekvátnu liečbu. Ja som bola takto na neurológii. K vyšetreniam patrí krvný obraz, krvné sérum na infekčné oddelenie, pečeňové testy z krvného obrazu, EKG, vyšetrenie magnetickou rezonanciou, vyšetrenie moču, resp. stolice a pod., rôzne RTG, CT a sono, záleží od príznakov ochorenia.
Psychiatri sa pozerajú na človeka ako na človeka, ktorého problém okrem psychiky spočíva najmä v chemických reakciách mozgu a tie sa snažia antidepresívami a pod. liečiť.