Dlhodobé problémy ústna dutina pálenie štípanie ďasná

Príspevok v téme: Dlhodobé problémy ústna dutina pálenie štípanie ďasná
Rudolf 200c

Dobrý deň, dlhodobo pozorujem pálenie/štípanie v ústach oblasť horného ďasna presnejšie okraje ďasien... extrémne ma to obmedzuje nemožem piť kávu, mlieko , paradkový pretlak, Colu, pivo, vín,... Začalo to celé zápalom ďasien ,ďasná na predných horných zuboch videteľne ustúpili... Slovenský aj zahraniční zubár tvrdý že zuby a ďasna sú v poriadku, Mám skoro 30 rokov, problém začali pred rokom. Žijem v zahraniči. Prestal som používať elektrickú kefku, zhoršovala to. Je to akoby sa dasňa po tom zápale už nespametali a reaguje už skoro na všetko, už pomaly nieje dňa aby som bol bez bolestí.nemal niekto podobné problémy, prosím? Hygiena je tip to, medzizubná kefka, nit, XY zubných pást, ústne vody. Už rozmýšlam že sa mohla objaviť nejaká alergia alebo stresom, prípadne alergia, na materiál z ktorej je vyrobená zubná korunka.
Budem vďačný za hocijaké rady....ďakujem

Omen

Ďalej ako píšeš, reakcia môže byť na materiál korunky, kefku, niť, ústnu vodu a tie môžu tiež vyvolať skríženú alergickú reakciu.
Tvoj stav zubári vyhodnotili zo rontgenovej snímky?

Omen

Tekutiny, ktoré ti spôsobuje problémy, vynechaj. Môže sa jednať o alergiu alebo intoleranciu na ne. Problémy ti môže spôsobovať aj zubná pasta, najmä ak obsahuje parabeny... alebo je to kombinácia tekutín a pasty, za predpokladu, že nie si zatiaľ diagnostikovaný alergik, neužívaš žiadne lieky, suplementy a na nič ďalšie nemáš reakcie.