Akú a kde kúpiť postel

jancovka

Celebrita jo, teraz kamarátka kupovala, objednávala cez eshop Tempa Kondela a mi už aj fotku posielala, že je úžasná a keď je ešte aj vyššia tak to je úplná párada podľa mňa. Lebo sa aj lepšie ráno vstáva ;)

jancovka

Najlepšie je pozerať si pomer ceny a kvality, my sme posteľ kupovali osobne a teraz myslím, že super sú tie boxspringové postele, tak sa to tuším volá, sú aj pevné aj praktické ;)

merilynn

Ahoj, my sme vyberali posteľ pár rokov dozadu a bola to takmer detektívna práca. Tiež sme chceli masív, je výrazne pevnejší ako drevotrieska. Buk alebo dub (väčšinou sa používajú spájané hranoly). Smrek a borovica sú lacnejšie a mäkšie. Zo zoznamu asi 60 modelov od rôznych výrobcov a predajcov sme postupne škrtali, až sme si vybrali (postele-z-masivu.sk). Po 3 rokoch sme stále spokojní - český výrobca, 4 cm hrubé drevo, hranoly sú lepené iba po dĺžke - t.j. nie sú nadpájané, s vyklápacími roštami a odvetraným úložným priestorom, morenie, dovoz a montáž, dokopy vtedy za cca 900 €.
Prieskum sa určite oplatí spraviť, aj keď človek vyberá na nete/v obchodoch, lebo rozdiel v cenách na rovnaký model bol niekedy aj 200 - 300 €, v prípade výpredajov aj viac.
A súhlasím, že pre kvalitný spánok sú dôležitejšie matrace, tie sme brali osobitne. Pre väčších ľudí sú vhodnejšie tvrdšie, ale mne vyhovujú tiež. V lete som schopná spať na koberci na zemi. Boli sme vtedy pozrieť v Albere, Segum sa mi páčili skoro všetky, ale dosť prevyšovali náš zamýšľaný rozpočet. Na základe tej návštevy a čítania recenzií a diskusií (v jednej dlhej na porada.sk sa k matracom vyjadroval naozaj znalý človek) som sa rozhodla, že nechcem peny ani bonel pružiny. Buď kaučuk a kokos (na lamelový rošt), alebo taštičkový (na pevný rošt).
Zase som veľa hľadala a porovnávala, vybrali sme takýto www.nabytokmirek.sk, no nie som úplne spokojná s tým, ako sa na ňom spí, hoci podľa parametrov a ceny vyzerá úplne super. Keď raz budeme meniť matrace, išla by som už asi do tých drahších.
No je problém, že človek zistí, ako sa na matraci naozaj spí, až keď si ho kúpi. (S výnimoku Ikey, kde sa dá v prípade nespokojnosti vrátiť.)

tomas==

Ahoj, my máme veľmi dobrú skúsenosť s obchodom Sconto, posielam aj link: www.kodino.com Máme postel z masívu, s vysokým čelom a aj úložným priestorom. Treba pozerať hlavne, aby bola z kvalitného dreva, najlepšie dubového, a potom vydrží skoro všetko. Alebo najlepšie si urobiť nechať posteľ na mieru, ale to zasa víde aj dvakrát viac. Ale inak aj kvalitná tvrdá matrac urobí veľa, netreba preto jej výber podceňovať. :)

celebrita

ohľadne toho preležania to nie je o posteli ako takej, ale o type matraca, my máme aj jedno aj druhé z Tempo Kondela a v pohode, ale je najlepšie ísť sa pozrieť na predajne a tak si posteľ vyberať, nech vidíš aká je pevná, či má aj nejaký úložný priestor a podobné veci ;)