Interpretácia nálezu

Príspevok v téme: Interpretácia nálezu
Lisa2020

Ahojte, mohli by ste mi prosím pomôcť? Nerozumiem, čo to znamená a čo je z toho dôležité:

USG brucha: Ložiskové zmeny v oboch lalokoch pečene (hypervaskularizované hypoechogénne ložiská do 25 mm), v.s. MTS

CT hrudníka a MP: hypodenzná lézia pri proximálnej častí jejuna s tesným kontaktom na stenu čreva extraluminálne, so zúžením v mesenterica inferior na krátkom úseku - dif dg GIST, viacpočetné v.s. MTS lézie pečene, minimálne množstvo voľnej tekutiny subhepatálne. Bosniak l cisty ľavej obličky. Solit drobný kalcifikát chvosta pankreasu. Osteodegeneratívne zmeny. Drobné sklerotické zmeny v hlavici femuru bilat viac vpravo benígneho charakteru.

TO: gastro negat kolono nemá, CT TU jejuna v.s. mts pečeň, akútny príjem, v pláne kolo a následne lapartomia

Ďakujem Vám pekne!

Omen

Lisa, nebudem poslom zlých správ. Poviem ti len toľko, že tvoj stav je veľmi vážny, preto to konzultuj s lekárom. Držím ti palce a prajem uzdravenie.

daniela2

ahoj, jazvy po zápale pečene, výrastok na čreve, a jednoduché cysty obličiek. Chirurgické otvorenie brušnej dutiny sa urobí preto, aby videli presnejšie, čo tam je, a vzali vzorky na vyšetrenie. Ide najmä o to črevo. Cysty na obličkách sa podľa potreby zvyknú niekedy operovať tiež. Na obnovenie zdravia pečene zrejme dostane nejaké lieky, vitamíny a predpíšu diétu.

Lisa2020

Ďakujeme. Aj keď to nie je nič dobré, prosím Vás, mohli by ste mi napísať, že o čo tam ide? Je to nejaký tumor? A keď áno, tak kde je ten tumor? Rodina z toho nič nerozumie. Google mi veľa nepomôže, nepoznáme tie výrazy.

daniela2

plánované operácie: otvorenie brušnej dutiny a hrubého čreva. Neviem, kto má takýto nález, ale držím mu palce aj jeho blízkym, aby sa čo najlepšie po zákrokoch zotavil.