Čaute, už sú tomu takmer 4 mesiace, čo som sa rozišiel s priateľkou po 4-ročnom vzťahu. Už posledný polrok vzťahu bol dosť o ničom, hádky boli na dennom poriadku, hocikedy som si hovoril že sa čoskoro rozídeme, no aj napriek tomu som ešte skúšal zachraňovať vzťah. Cítil som sa však v tom úplne sám, a nakoniec sme sa obaja viacmenej zhodli, že najlepšie bude to ukončiť. V podstate rozchod bez (prejavenia) väčších emócií.
Povedal by som, že už po 2 mesiacoch som bol z porozchodovej fázy vonku. Verte, že aj mne sa to zdalo akosi rýchlo. Zrejme za to mohlo aj to, že som na ten čas prerušil kontakty s ex (s výnimkou prebratia nejakej tej veci čo som zabudol u nej), založil som si diár a celé dni som si rozplánoval aby mi neostal žiadny čas nevyužitý. Dokonca aj dobu spánku som si naplánoval, nech nespím zbytočne dlho, po 8 hod spánku budík, a buď nejaký koníček alebo práca, po práci buď povinnosti alebo koníčky.
V priebehu leta som sa začal znovu stretávať s partiou, čo sú zároveň aj kamaráti mojej ex (preto dovtedy bez kontaktu s nimi). Podľa očakávania prišla vtedy von aj ex, najprv čudný pocit, no potom mi to bolo úplne jedno. Nie že by som ju vyhľadával, ale jej prítomnosť mi nijako nevadila a celkom spolu vychádzame.
Aktuálne sa už cítim na ďalší vzťah. Pred týždňom som stretol pri bicyklovaní kamarátku mojej ex, keď venčila psa. Tak sme sa dosť zakecali a nakoniec z toho boli príjemne strávené 3 hodiny vonku. S ex sa kamaráti cca pol roka, spoznali sa vonku ešte keď sme boli spolu, čiže nás spoznala naraz. Mne vtedy akosi nesedela, takže mi bola viacmenej fuk, len ex sa s ňou veľmi bavila. Aj v lete bola občas vonku s mojou partiou (zavolala ju vždy moja ex), no nedá sa povedať, že by som sa s ňou vtedy bavil. No teraz po tom čase strávenom vonku vo dvojici mám o nej úplne inú mienku, v podstate až teraz o nej niečo viem a dosť sa mi začala páčiť. Dohodli sme sa dokonca na ďalšom stretnutí.
Takže otázky sú nasledovné:
Bolo by podľa vás úplne v poriadku ísť po takomto čase od rozchodu opäť do vzťahu?
Ako by ste riešili jej kamarátku? S ex vychádzame v pohode, myslíte že by to prijala ak by niečo medzi nami bolo?
Vopred ďakujem
(V prípade nejasností dajte prosím vedieť, často píšem dosť zmätene a nezrozumiteľne xD)