Vzťah daňovníka a štátu :D

Príspevok v téme: Vzťah daňovníka a štátu :D
MrkvovyDzus

Ahojte. Túto tému zakladám znova, pretože dočkať sa odpovede v kategórii Nesúvisiace so zdravím je takmer nemožné :) Chcem sa vás spýtať na predaj vecí cez inzerciu, že ako to má po správnosti byť, čo sa týka daní. Je vôbec dovolené zarobené peniaze nikde ako príjem neuviesť? Je nejaká presne stanovená hranica? Čítal som si niečo o dani z príležitostných príjmov. Ak som to správne pochopil, tak ak sú tieto príjmy do 500 eur, daň sa z nich neplatí. Znamená to teda, že to človek vôbec nemusí riešiť alebo je to i tak potrebné niekde evidovať?

Ďakujem za odpovede :)

MrkvovyDzus

Ďakujem za odpoveď. Takže, ak sa jedná o predaj z príležitostnej činnosti a je to do 500 eur, musím to uviesť ale oslobodia mi to od dane. Tak?

Furlla

Zalezi ci to robite v ramci podnikatelskej cinnosti, teda ci je ucelom dosiahnutie zisku. Ak predavate osobne veci, v tom pripade sa prijem nikde neuvadza. A ano prijem z prilezit.cinnosti je do 500 eur oslobod.od dane, tam skor patri zber a predaj hub, polnohospod.produktov, ktore si clovek sam vypestoval a pod. Ale predaj vlastneho hnutel.majetku, osob.veci sa nezdanuje.