Váženie na telesnej výchovy

Príspevok v téme: Váženie na telesnej výchovy
Hanna9870

Dobrý deň,
každoročne sa na hodine telesnej výchove vážime. Ja mám z toho strach nakoľko som bola vždy pevnejšia, no tento rok som dosť pribrala. Mám o 20 kg viac (ako som už písala, nikdy som nebola taká vychudnutá ako ostatné spolužiačky).
Minulý rok som schudla 5 kg, no potom mi zomrela babka a potom som opäť nabrala váhu. Potom prišli vianočné sviatky a Veľká Noc a už to išlo. Chystám sa opäť držať diétu, len som sa k tomu ešte nedokopala. Myslíte že môžem odmietnuť sa odvážiť? Prip. Ako by ste to riešili Vy? Máme na telesnej učiteľa a ešte nikdy som sa pred ním nevážila...

Ďakujem

ovomaltine

sranda, ze kvoli vazeniu na telesnej ist k lekarovi. telocvikarovi je jedno, ci zapise 56 alebo 65, ma vyplnit nejake lajstro, tak vyplni. vsetci vieme, ze mladez necvici, vazi viac nez treba, tak co. dolezite je hybat sa pre seba.

snejty

Naozaj sa to este stale robi?
Nuz pokial viem, teraz este kvoli covidu telesna este 2 tyzdne nebude.
No a potom sa mozes v dni ked ma byt TV a vazenie objednat k lekarovi - preventivne prehliadky.

ovomaltine

mozno sa robi statistika, kolko vazia dnesne decka, ako by to inak zistili.
maj sebavedomie, odvaz sa a hotovo. neber sa tak vazne.

Sugardady

Toto zboznujem tieto skolske porusovania zakonov, lebo je to "zauzivane"...
Akekolvek telesne rozmery cloveka su jeho osobnym udajom, lebo sa viazu na konkretnu identifikovatelnu osobu a preto podliehaju ochrane podla GDPR nariadeni. Tieto udaje nik nesmie od teba chciet, navyse su bezdovodne v tomto pripade, aj lekar ich moze od teba ziskat iba s tvojim suhlasom. Povedz telocvikarovi, ze ak ich bude od teba vyzadovat, je to protizakonne a zazalujes ho a spoluziaci by mali urobit to iste. Mate pravo na ochranu svojej osobnosti, dostojnosti a cti a nik vas nesmie nutit konat nieco, co vam je neprijemne. O toto by ste sa vy mladi mali zaujimat a nie cumiet do mobilov a hrat hry, potom ste sprosti, nepoznate svoje prava a ste lahko zneuzitelni, ze robite ako ovce, co vam niekto svojvolne prikaze...

fufi2020

To je ten lepší prípad keď pred tým učiteľom sa ideš prvý krát vážiť keď nevie koľko si mala predtým :D Nezávidím ti teda mať chlapa na telesnej, teda aspoň z mojich skúseností zo základnej aj strednej školy. Podľa mňa je to blbosť aby sa decká museli vážiť pred učiteľom, ale neviem teda či môžeš odmietnuť. Podľa toho koľko máš rokov a ako si dokážeš dupnúť aby ti vyhovel :D Najlepšie bude keď to nebudeš riešiť, odtrpiš si trápny monent a život ide ďalej. Neboj tiež ma to trápilo keď som chodila do školy takže viem ťa pochopiť. Je to tvoje telo a nemá ti kto kecať do toho koľko vážiš iba ak by to bola tvoja doktorka ktorá ti chce poradiť. A nedrž diéty lebo z dlhodobého hľadiska nie su efektívne a keď ich prestaneš dodržiavať tak budeš veľmi rýchlo tam kde si začala. Si mladunka stačí keď budeš mať pravidelný pohyb ktorý ťa baví, vymeniť nezdravé jedlá za zdravé alternatívy a občas si aj dopriať.