Cez čo vytvoriť e-shop

Príspevok v téme: Cez čo vytvoriť e-shop
ondrej444

Ahojte. Mam na vas otazku. Cez aku spolocnost (stranku) je najlepsie vytvorit web s e-shopom? Je mozne u ineho poskytovatela registrovat domenu a u ineho hosting? Ide mi o to, aby bol hosting co najlacnejsi, nakolko podnikanie len rozbieham. Zatial sa mi najviac pozdava Webnode, ale len hosting, domeny maju predrazene. Vsetky free hodtingy mi nestacia. Kedze sa tam da pridat velmi malo produktov. Je mozne na svoju stranku pridat reklamne banery, ktore by mi aspon splatili cenu na web?

TomasVeselka

Já mám nejlepší zkušenost na UPgates. Nejsou tak velcí jako shoptet ale to se ukázalo jako výhoda. Zkoušel jsem platforem více, ale nejlepší podporu a funkce mají tady. Hlavně nemusím za nic navíc pořád připlácet, všechno je v ceně. Docela se mi daří a zjišťuji, že to jde do velké míry automatizovat a posílá to samo faktury, je to spárované s dopravcem a platební bránou... Ono asi každý začíná na nějakém opensource, ale často je to ztracený čas protože je dost složité to nastavit a nakonec člověk zjistí, že to vlastně nejde přizpůsobit na náš slovenský trh. Na to shopify, wordpress, presta a další nejsou prostě nachystané.

Parker

Čo sa týka webhostingových spoločností, ktoré ponúkajú klasický hosting, aby som to uviedol na pravú mieru na margo niektorých príspevkov - webhosting bude s tebou riešiť len tie problémy, čo sa priamo týkajú webhostingu, ale nie eshopu. Takže ak ti napr. pôjde pomaly eshop a problém bude v ňom, tak si to budeš musieť riešiť svojpomocne, webhostingová spoločnosť ti maximálne tak preskenuje CMS, čo tam nie je nejaký vírus, príp. skript, ktorý spôsobuje záťaž, ale opraviť si to budeš musieť sám. Preto odporúčam mať po ruke webmastera, ktorý sa v tom vyzná, bez toho začiatky budú zložité.

tomas==

Ahoj, ja mám skúsesnoti s Wordpressom. No je trochu komplikovanejší, ako napríklad vytvorenie e-shopu cez Webnode. Jenoducho si tam môžeš do databázy nahrať produkty, vybrať spôsob platby, spôsob dopravy, atď. Je to vytvorené hlavne pre laikov a keď chceš nejaké väčšie grafické úpravy, musíš sa pohrabaťv zdrojovom kóde. Našiel som aj zľavový kódy pre doménu zdarma: www.kodino.com

Carie

Za mna Drupal. Je sice mierne tazsi ako tie ostatne ale vsetko co potrebujes k nemu vediet najdes na nete. A ked sa to budes postupne ucit tak neskor ocenis aj funkcie ktore ine taketo programy nemaju. Ja pouzivam Websupport na domenu aj hosting, s nimi som spokojna, maju dobry support, mozes im pisat cez chat alebo volat ked je nejaky problem, vsetko hned riesia. Reklamu na stranku si mozes dat neskor, zatial si ju u teba nikto neobjedna lebo to bude uplne novy web ktory nikto nepozna a nikto nan nechodí. To bude trocha trvat kym sa to rozbehne. Odporucam ti prestudovat si SEO skor ako zacnes robit web, je to cela veda ale velmi sa ti to oplati. Mozes si kupit knihu o tom. V podstate sa tam dozvies ako spravit web stranku tak, aby ti na nu chodili roboty z googla a tak aby ju povazovali za atraktivnu a ked niekto bude hladat to co ty predavas aby tvoju stranku dali na prve miesta pred konkurenciou. Napr. predavas vysavace a ked niekto do googla zada slovo vysavac aby sa tvoja stranka zobrazila na prvej stranke a nie 50-tej lebo tak daleko nikto nepozera a nikto by ti na stranku neprisiel. Je to cela veda ale je to zadarmo. Raz sa to naucis a mozes robit atraktivne stranky kludne aj pre zakaznikov.

irga85

keď s tým nemáš skúsenosti tak je najlepšie si to dať niekomu spraviť. lebo ľudia veľa dajú aj na dizajn stránky celkovo

Parker

Podobne ako Webnode, je viacero služieb, praktickú skúsenosť mám len so Shoptec a celkom OK je. Toto všetko sú eshopy na prenájom, takže si vlastne neplatíš klasický hosting, ale platíš za eshop, že ho môžeš používať.
Samozrejme doménu si môžeš zaregistrovať inde, aj keď matne sa mi zdá, že práve Webnode malo nejakú podmienku, že doména musí byť u nich, ale netvrdím to. Takže doménu môžeš mať inde, len si potom u prevádzkovateľa eshopu vyžiadaj inštrukcie, ako svoju doménu prepojiť s eshopom, obyčajne stačí u registrátora domény zadať Name servery, ktoré ti Webnode alebo Shoptec, alebo koho si vyberieš, prepošlú, že ich máš u svojho registrátora zadať.
Bannery si na eshop môžeš pridať, ak daný eshop má takú možnosť, ale obyčajne takú možnosť majú.
Alebo si vytvor vlastný eshop v Prestashop alebo Opencart, len tam budeš potrebovať aj hosting k tomu, ale všetko budeš mať pod svojou kontrolou. Tu sa však už vyžadujú znalosti správy hostingu a daného software, ktorý chceš používať..
Ináč pri eshope si nehľadaj najlacnejší hosting, eshop vyžaduje viac systémových prostriedkov, takže časom by ti obyčajný hosting prestal stačiť a budeš sa musieť presunúť na VPS.