Nízky krvný tlak - príčína

Príspevok v téme: Nízky krvný tlak - príčína
PeterSK

dobry večer , mám taký špecifický problém mávam nízky krvný tlak okolo 85-90 / 55 .( moj tlak je nízky, naopak vacsina ludi ho ma vysoky )

Moje príznaky presne tieto tomu zodpovedajú citujem z webu :

príznaky :

motanie hlavy, závrate, omdlievanie, mžitky pred očami a studené ruky

Avšak, štítnu zlazu mam v poriadku, sypem si sol na zvýšenie tlaku do tobolky velkosti 00... už nejaké 2-3 mesiace ale tlak sa nie a nie zvýšiť, prísun tekutín mám dobrý cca 3l vody čistej denne + strava dobre poriešená.

Viete mi niekto povedať kde by mohol byt problém ? tieto problémy mam uz tak 2 roky a nechcu prestať.

Zvysit sol ? káva mi nerobí dobre.

Dakujem za rady som uz zufaly.

ovomaltine

solit nie

"Soľ poškodzuje črevnú mikrobiotu, preťažuje obličky, štartuje rakovinu žalúdka, spúšťa reflux, zhoršuje autoimunitné ochorenie, napr. alergie a v neposlednom rade podporuje osteoporózu. Neodporúčal by som človeku, ktorý má nízky krvný tlak riešiť to tak, že si bude presáľať jedlo," tvrdí.

Bukovský odporúča zlepšiť pitný režim, jesť citrusové ovocie, piť šípkový čaj, zvýšiť fyzickú aktivitu, napr. silovými cvičeniami. Jedným dychom však dodáva, že stále platí staré dobré príslovie - soľ je nad zlato, hlavne keď si jej dávate do jedla iba primerané množstvo.

Ella-6

A vas vek ak smiem vedieť?? Tak tu pričiny mozu byt rôzne, cukor v krvi ste mali kontrolovany niekedy? A pecen?? Pricina moze byt aj v pečeni. A ake lieky uzivate? Aj doplnky mozu znižovať tlak, niektoré lieky dokopy sa nemaju kombinovat a niekedy lekári na to pacienta neupozornia aleho ani nevedia ake lieky pacient este uziva... Bolo vam robene aj echo?.. Ja mam podobny problém tlak mam ako tak okej sem tam tep vyssi ale uzivam lieky ale uz 8 nesiacov mam zavrate toci sa mi hlava a nemozem sa namáhať lebo mam pocit ze odpadnem a nevladzem s dychom.... Tocenia hlavy mozu byt sposobene aj vnutornym uchom... Odomna tiež dr davaju ruky preč. Poznam to.. Nemusí byt príčinou nizkeho tlaku problem so srdcom to mate len sprievodny jav niecoho ineho.. Mozno este krcna chrbtica?

PeterSK

dobry večer dakujem za info...

moj stav je velmi komplikovany uz 8 rokov sa snazim prist na realnu pricinu mojich problemov, prakticky sa teraz pohybujem v rámci domu, uvarim , upracem , nemozem dlho stat lebo sa mi toci hned hlava a podobne ze si musim cupnut a nejako po častiach robit tieto bezne cinnosti ( prejst napr 100 metrov nepretrzite je nemozne, mam strasne motanie hlavy ako keby zo strany na stranu ked mate napr 2 promile v krvi / ... a tep mavam nizky okolo 60 / minuta ... ale niekedy zas mavam 100 / minuta ... strasne to skace a podla kardiologa mam srdce ok tak ja neviem kde uz hladat rady lebo vacsina lekarov odomna dava ruky prec :/

Ella-6

Dobry vecer, nepisete ako vyzera vas den , praca?? Cvičíte? Mate dostatok pohybu?? Zaujímalo by ma, pri tak nízkom tlaku aky mate tep?