Štúdium medicíny po 30ke

Príspevok v téme: Štúdium medicíny po 30ke
Terrance

Ahojte, zaujímal by ma objektívny, nestranný a hlavne úprimný názor od Vás na túto moju súčasnú dilemu: rozmýšľam, že sa dám na štúdium medicíny od budúceho roka, ak spravím prijímačky. Mám však už 33 rokov, ale stále si chcem splniť svoj dávny sen stať sa lekárom. Už jednu vysokú školu, ktorá súvisí so zdravotníctvom vyštudovanú mám, aj pracujem v tejto oblasti, ale nie je to presne to, čo som vždy chcel robiť. Navyše som už blízko vyhoretia v relatívne mladom veku. Čo myslíte? Mám sa na to dať a skúsiť to? Ďakujem za každú radu.

januska998

Ahoj urcite chod ak mas moznost ani nevahaj. Medicina je na Slovensku asi jediny odbor pre ktory ma vyznam vobec si robit Vs a ma uroven a je dobre ohodnoteny. Mame tu tisice vysokych skol uplne o nicom bez uplatnenia. Lekarov budu hladat stale je to stavka na istotu. Aj teraz je plno inzeratov na pracu v zdravotnictve. To ze budes mat mladsich kolegov by som vobec neriesila to budes mat v kazdej praci. Chod do toho. Zle vybrana skola a zle vzdelanie sa s clovekom budu vozit cely zivot preto si treba dobre vybrat.

snejty

Mas 33. Budes mat 39, ked skoncis. Kym ziskas prax a specializaciu budes mat mozno 45. Vtedy sa pravdepodobne uz budes citit v praci isto a komfortne. V akom veku sa dnes odchadza do dochodku? Ak v 60, tak mozes mas 15 r. na vykonavanie prace, ktoru si chcela. Rozhodnutie je na Tebe.

Kris_tina

Podla mna to 100% skus. Vzdy je lepsie skusit to, po com tuzis, nez o tom len premyslat a neskor si buchat hlavu, ze si neskusil.
Ja som mala v prvaku na medine viacero ludi v tvojom veku a nikto neriesil.
Prinajhorsom by si si uznal, ze to nezvladas a mal by si to vysporiadane v hlave. Ked neskusis, stale budes takto premyslat, co keby... a budes nespokojny.
Co sa tyka mozneho vyhorenia, na tom treba pracovat uz teraz, ked pocitujes naznaky, o to viac, ked mas ambiciu pustit sa do sveta mediciny.
Drzim palce. :)

antilooopa

budeš mať 40 rokov, keď skončíš. štúdium je len začiatok, špecializácia tiež trvá...mladí ti budú šliapať na päty, mladší ti budú šéfovať a možno nikde nezapadneš..plus fakt, že už teraz vyháraš-ako lekár vyhoríš ešte oveľa rýchlejšie..
ale skúsiť to môžeš