Otec

Príspevok v téme: Otec
domino86

ahojte všetci !!

otec....

...mám 20 rokov, pracujem, študujem zároveň, bývam s rodičmi o 3,5 roka maldsím bratom...
..mamka je v pohode, ale otec mi uz dost dlho (5-6 rokov) dáva evidentne najavo že ma nemá rád, má rád radšej brata, v každej situácii ho zastáva, ja sa len bojim ze to ak dlho nevydrzim a raz skoncim v klietke na psychyatrii :((

karola

Domino,viem si predstaviť ako ti je ťažko.Každý človek potrebuje pekné slovo,ocenenie za to,čo robí.Ak môžeš,osamostatni sa,tak ako ti radia ostatní.Som presvedčená,že si šikovný chalan a veľa toho dokážeš.Otec je taký aký je,možno si to ani neuvedomuje,ako ti ubližuje.Ale rátaj s tým,že výskedok aj tak nebude podľa tvojich predstáv.Ale aspoň prídeš na iné myšlienky a nebudeš to tak preciťovať ak budeš v inom prostredí.
Ak ostaneš doma,budeš to mať pred očami stále.Načo?Si mladý..

vlasta

Ahoj Domino.To co ti najviac chyba je osamostatnit sa a mat sukromie a klud.Pises ze pracujes a zaroven studujes.Si zrejme dost unaveny.Podla mna,netreba s rodicmi prilis rozoberat,asi by to nikam neviedlo.Odid,akonahle budes moct a pracuj na sebe,nech ti je toto vsetko takym hnacim motorom.Nesnaz sa ich presviedcat ze si taky alebo taky.Nedovol aby ti znicili sebavedomie.Vies,v kazdej rodine je nieco.Neboj,raz stretnes cloveka co ta oceni,tvoje dobro co mas v sebe.Zi si svoj zivot,Aj ked cloveku dobre padne,ked ho rodic pochvali a je mu oporou,ale da sa aj bez toho zit,ver mi,viem o com hovorim.Tak vela stastia a nezufaj,si mlady,zvladnes to a raz budes stastny.

damaxy

Si mladý,dobrý,šikovný,samostatný,darí sa ti čoho sa chytíš.Jediné čoho máš málo je sebadovera,sebaúcta a láska.Dám ti dobrú radu.Nikdy pred nikým ani pred sebou o sebe nehovor negatívne.Myšlienky sa nám stále krútia hlavou a také nám netreba.Skús sa porozprávat so svojimi rodičmi o tom čo cítiš.Možno otec takými rečami ta chce provokovat k lepším výkonom,ale taktiku volí zle aspon voči tebe.Si citlivý a potrebuješ aj taký prístup.Ja moje deti najprv pochválim za to čo robia a potom im navrhnem alebo poradím ako sa dá ešte niečo zlepšit.To čo o tebe niekto hovorí je jeho názor a má nan právo.Ty máš právo ho prijat ak ti pomože,alebo ho neprijat ak ti ublíži.Si dospelý muž,tak jednaj dospelo.

domino86

ja viem ze mi dobre radite, hej komunikácia je dolezitá, ja sa ale snazim vzdy byt na vsetkých dobrý, aby vsetko klapalo, vzdy to tak bolo este aj an základnej skole aj na strednej, ALE vzdy som bol ten najhorsi práve JA, aj som hladl v sebe chybu, no mozem zato ze taký som, ze nedokázem ublizit ani muche.........a vzdy si vravim ze oni ma maju radi, brat a oco, ale vzdy sa popálim........osamostatnit.....nato sa naozaj tesim........vzdy vraveli ze ja sa o seba nebudem vediet postarat......a to ze mám prácu, studujem zároven, to ocovi asi nestaci, on vidi to najlepsie len v mladsom bratovi, akoby ja som nebol ani jeho syn :((

Alternativa

Tak to je zase priklad, ako my rodicia dokazeme vlastnym detom ztazit zivot a mozno ani si to neuvedomujeme, no co uz. Martin Ti radi dobre - nech mama aj otec vedia, ze tieto pocity uz roky mas. Ale priprav sa, ze mozno sa nic nezmeni. Ale u Teba ano. Nepripustaj si to. Pripravuj sa na pevne statie na vlastnych nohach. Si sikovny, vytrvaly, cielavedomy - kombinacia studium a praca to hovori. Ak Ti to aspon trochu ekonomicka situacia dovoluje, osamostatni sa. To urcite pomoze Tebe, /hoci to moze byt aj tvrde/, ale aj Tvojmu vztahu s rodicmi.

martin111

Na tvojom mieste by som to sa urcite o tom porozpraval s mamou ale rovno aj s nim.A podla toho by som konal dalej.