Pomoc so žalúdkom

Príspevok v téme: Pomoc so žalúdkom
Kariinka

Ahojte,
nie som si istá, či mám pokazený žalúdok alebo čo všetko mi môže byť. Podľa diagnoz z gúglu mám asi všetko, čo súvisí s trávením od vredov, cez helikobaktera atd atd. Áno, viem. Spoľahlivosť je lekár, ktorý mi to potvrdí na isto, ale skôr ako o týždeň sa k nemu nedostanem, žiaľ ☹
Prvý krát sa mi tieto stavy objavili od čias korony. V noci o nejakej tretej ráno, krče v bruchu, pomohla len jedna poloha a potom keď som sa vyvracala a bolo. Mám taký zlozvyk, ktorý neviem zmeniť, že večieriam o pol deviatej až deviatej večer. Nie je to nič ťažké, len nejaké pečivo, syr, šunka, zelenina. A zistila som, že keď si neskôr dám k tomu chrumky a čipsy (nie celý balik!) tak v noci na to umieram. Ale hneď ráno je pokoj a keď mam pocit prejedenia, tak si dám sodu bikarbonu, ktorá je pre mňa zázračná. Mesiac sa mi to neobjavilo, až doteraz.
Priznám sa, boli sme na oslave, pred ňou som mala stresy, skoro nič som nejedla. Vypila som trochu vína, potom do mňa naliali dve malé poháriky koňaku (na slnku) pomedzi to som si dala jeden kysnutý slaný koláč a pri odchode do mňa naliali celý pohár bieleho vína. Nebola som z toho opitá, ani nič mi nebolo, len znova v noci tlak a krče, ktoré prešli do pätnástich minút. V pondelok večer po večeri, šlo všetko von do hodiny od jedla. V utorok už hneď po raňajkách (obyčajný toast syr šunka) do hodiny som vracala, potom sa mi uľavilo. Zobrala som si kvapky Algifen, bolo dobre. Na obed polievka a suchý rožok a opäť do hodiny všetko von. Ostatné dni bolo dobre, len tie tlaky a pocit plnosti na bruchu. Piatok večer, celá večera šla von. Cez deň fungujem normálne, bez problémov, ale večer a v noci to je zlé. To isté cez víkend v noci okolo tretej krče, stavy, až kým sa nevyvraciam a potom je dobre. A dnes do seba nič neviem dostať aj keď som hladná a škvrka mi v bruchu. A už je mi zle aj z hladu asi. Pijem Fatru a mám čaj na žalúdok a črevá.
Nemáte niekto skúsenosti? Alebo rady ako sa z toho dostať? Čo upraviť? Alebo kde je ten pôvod toho všetkého?
Budem veľmi vďačná. ?

mili2000

Možno žlčníkový kameň, alebo vred na dvanástniku? Vyskúšaj bezlepkovú stravu. Malé množstvá. Tekutiny polhodiny pred jedením alebo po. napr. zelený čaj s medom (lúhovať len do 1 min.). Tekutín dostatok! Nejaké dobré probiotikum. Nie káva. Dobrý je skorocel, repík, aloe. Zle je káva veľmi mastné. Fyzická aktivita! Nájdi čo Ti vyhovuje.