Je to, co vam niekto vykrici v hneve, to, co si naozaj mysli?

meridian

Najnešťastnejšim riešením je ked človek začne chciet odstranovať priciny nálad toho druhého.
Po prve za svoje naladycsi môzeme samy!!!!
Nikto druhý ani partner,deti,praca ,výplata a ani spoločnosť nieje dôvod našej nálady.
Spúštač ano !dôvod nikdy...
Psychika čoveka má tak mnoho oddelení ,že ak si myslíme ,ze to ci ono nás rozčúlilo v skutočná príčina tkvie v nás ...Preto sa môze stať a stava sa to fatálnym až chrinickým ukazovateľom kedy jeden z partnerov sa snaží nedať podnet ku hádke nedať zamienku a obchadzať na míle situacie...,ale ak je dôvod vo vnútri toho človeka zámienku si nájde ...
Takéto situácie potom často končia tým ,že tomu kto sa snažil nedať podnet je najhoršie a ten kto vykričal vyvolal situáciu je strašne prestrašne ľúto aj by nasľuboval a dokazoval svoju oddanosť aj mu to je ľúto ,ale zranená duša toho druhého je vycecaná z energie....Ide o odoberanie energie.
Podstate manžel neklame je len obeťou niečoho comu treba porozumeť a z čim treba pracovať...

meridian

Medzi konštruktívnou kritikou a tzv vykričaním je značný rozdiel
Nebudem popisovat konštruktívnu kritiku pretože by to bolo asi nadlho a minulo by to zámer....
Alebo risknem to:Charakterný človek , ktorému nejde o to aby toho druhého zničil,sundal,ponížil ,zneistil volí slová kritiky také ktoré nezraňujú používa spätnú väzbu ku milujúcej osobe z citom ,aby vyjadril nesúhlas ,ale zároveň ponecháva dôstojnosť druhého.Váži si aj rozdielneho názoru a hľadá dôvody konania o to viac ak ide o partnera.Ak ide o impulzívne" rozčertenie" jedna sa o energetické upírstvo...čize niekedycaj nevedomé ale podvedomé odoberanie energie...(to je na dlhú tému)
Samozrejme ak je človek jednostranne zahľadený do seba a háji si len svoje potrebyva záujmy má potrebu toho druhého znemožniť.
Prečo vlastne ludia na seba kričia ?
Lebo okrem sluchového vnemu navzajom komunikujú aj naše srdcia a ak sa naše srdiečka nepočujú majú ludia potrebu kričať...Teda kričime na seba preto ,lebo sa naše srdcia navzájom od seba vzďalujú...!!!

mantika

osobne si myslim, ze ho to stve a ked je nahnevany tak ti to povie a za inych okolnosti by ho to len zozieralo zvnutra.

ahjajjaj

ach, teraz čítam, že si už vydatá. V tom prípade by som mu pekne povedala, že Ťa to zraňuje. Prípadne, skús zistiť, čo u neho návaly zlosti vyvoláva, a snaž sa ich nejak odstrániť. Je možné, že by sa zišiel aj spoločný šport, aby si odventiloval napätie a nebol nervák.

ahjajjaj

ide o nevyrovnaného náladového človeka. Ak Ti vyhovuje niekto s takouto povahou, asi by si sem nepísal. A keď strácaš k nej city, je to oprávnené. Spoluchodenie je o tom, aby si druhého spoznal, akú má povahu. Táto povaha nie je nejak šťastná.

richsasa

je to pravda ale za normalnych okolnosti by ti to ten clovek nepovedal alebo by ti to povedal jemnejsie. v takej chvili chce clovek proste ublizit a moze vela veci aj zvelicit

Jezisko

Presne toto hovori, napr. ze keby nespoznal mna, nieco by sa nestalo, nieco stalo, nieco by bolo inak atd. Potom na druhy den ospravedlnenia, ze on to tak nemyslel, ze ma miluje a bezo mna si nevie predstavit zivot atd. O mesiac sa pohadame a zasa to mam na tanieri. A na druhy den odznova laska. Mne potom nejde ani sex, ani nic, stracam city. Dlhodobo to uz nezvladam a neviem, ci si ten clovek zo mna robi uz dobry den, alebo co to vlastne je.

ovomaltine

moze povedat aj to, co nemysli vazne, napriklad koncim, nechcem ta uz nikdy vidiet, moze to byt taky vykrik o pomoc.

majdy

Väčšina vzťahov nekončí z dôvodu toho že si nerozumejú alebo niesú pre seba tí "praví", ale preto, lebo nevedia komunikovať. A pokiaľ niekto chytí nervy, a je úplne iný, jeho slová určite nemôžeš brať vážne. A pokiaľ si niekto povie o človeku ktorý chytí nervy že je nejaký zlý, alebo niečo pod. tak podľa mňa nehovorí pravdu, pretože každý z času na čas vybuchneme, chytíme nervy a povieme aj veci ktoré by sme nepovedali, urobíme hlúposti ktoré nás potom mrzia, jediné čo k tomu napísať že je to také, no ehm, ľudské.

daniela2

v afekte človek môže povedať niečo, čo si až tak nemyslí, alebo čo by pri zmysloch na mieste nepovedal. Neznamená to však, že tie myšlienky nemal vôbec. Takže ak mi niekto niečo v hneve povie, beriem to tak, že človek je predsa zodpovedný za svoje slová a ten vzťah už nemôže byť ako bol, držím si odstup. Nemá Ťa to čo zraňoval, len jednoducho, aký požičaj, taký vráť. To neznamená, že aj ja na neho budem v hneve kričať, to nie. Len preruším alebo obmedzím kontakt.