Dá sa utiecť od spoločnosti?

Príspevok v téme: Dá sa utiecť od spoločnosti?
marek1251487

Je vôbec možné sa jedného dňa len tak stratiť? Jednoducho sa odviezť niekam na kraj lesa, vôjsť do neho a nebyť nikdy nájdeným? Všetky pozemky niekomu patria. Po lesoch sa prechádzajú ľudia. Ak by aj človek ušiel niekam ďalej, prezradí ho dym ohňa atď. Čiže na Slovensku, respektíve v Európe asi ťažko. Možno niekde na Sibíri, niekde vo vnútrozemí Usa, Austrálie. Avšak tam nie je Slovák, alebo Európan doma. Nepozná prírodu, rastliny, podnebie. Väčšie šance na prežitie by mal v lesoch/prírode vo svojom prirodzenom okolí kde vyrastal.

Dá sa teda nejako utiecť? Či je to naozaj nemožné v dnešnej dobe? Je možné sa na to pripraviť? Prísť na kraj lesa, vyzliecť sa do naha, začať ohňom, príbytkom, uloviť zviera, mať prvé zásoby jedla, postupne získať oblečenie a nástroje. Samozrejme riskovať smrť, hlad, choroby. Ak to dokázali ľudia pred tisícmi rokmi, tak prečo by to mal byť problém dnes?

Mnoho ľudí by sa chcelo odstrihnúť od spoločnosti. Ale buď nevedia ako, alebo ak by k tomu naozaj prišlo tak by zistili, že až tak zle im v živote nie je a nestojí im to za to.. Ako by sa to dalo urobiť, ako by sa dalo na to pripraviť?