Strata zmyslu života v 28 rokoch

Príspevok v téme: Strata zmyslu života v 28 rokoch
časnazmenu

Ahojte, myslíte si, že sa ešte niečo dá robiť s takýmto životom? Mám 28 rokov, dokončený 1. rok na strednej, od 16 rokov sa liečim na sociálnu fóbiu, z časti panické ataky a depresie. Ostatok rodiny má tiež kopec psychiatrických diagnóz, ako mama, otec, brat. Nikdy som doteraz nepracoval, doma sú dennodenne hádky, som na invalidnom dôchodku, lenže v minulosti som si prešiel gamblerstvom a celý dôchodok dávam na dlhy a stále ich je dosť. Mama tá už roky nepracuje, otec už pomaly skončí s prácou, má zlé zdravie ako psychické aj fyzické, kamarátov mám na 90% z psychiatrického prostredia, mal som doteraz jeden vzťah, nemám žiadne kamarátky, sociálne postavenie a zázemie, u psychiatrov a psychológov sa vyskúšalo takmer všetko možné, od skoro všetkých druhov liekov, až po milión sedení, rád, v konečnom dôsledku aj keď nastali zmeny v jednom čase k lepšiemu, tak sa to vrátilo k tomu istému. A takto to ide donekonečna, bojím sa o budúcnosť, že skončím na ulici, trápi ma, že nemám kontakty, po fyzickej stránke sa liečim na kyfózu, skoliózu, artróza bedrových kĺbov, ploché nohy, hypermobilný syndróm, takže ani po fyzickej stránke to nie je dobre. Ja sa bojím, že toto je koniec môjho života a už nikdy sa z toho nedostanem, nevidím žiadne cesty.Brat je schizofrenik, ten si narobil v banke 15000 eur dlhy, nestačí mu na platenie ani dôchodok. Proste toto je ako zlý sen.

miki25

Podľa mňa určite áno aj ľudia so psychickým ochorením môžu žiť dobrý život. Ja mám schizofréniu, ale tiež sa mi nepodarilo začleniť po chorobe tak ako by som chcel. Prakticky stojím na jednom mieste. Venujem sa síce koníčkom, mám ich dosť, ale ako hovoril zdravotný brat na stacionári to nie je všetko. Treba pridať aj kontakt s ľuďmi, ale práve tu vôbec neviem ako na to. Nikto so mnou voľný čas nechce tráviť. Povedzme na nejaké dobre víkendy môžem zabudnúť pretože nepijem.

jeanValjean

Zrejme riešiš problém nie tvoj...keď to dokážeš napísať sem,dokážeš o tom debatovať s hocikým. Ak je niekto natoľko hlúpy a niet mu rady tak načo radiť.