Tvrdá hrčka pri kľúčnej kosti

Príspevok v téme: Tvrdá hrčka pri kľúčnej kosti
Miri01

Ahojte,

Mám pri kľúčnej kosti cca 3 cm veľkú tvrdú vôbec nebolestivu hrčku. Prvý krát som ju zaregistrovala ešte v pred rokom vtedy to ale bola malinka hrcka ktorá ani nebola vidieť a myslela som si že sa mi robí nejaký pupak. Hrcka ale rástla a pred pol rokom keď som bola na ultrazvuku prsníkov pozreli mi aj tu hrčku ktorá bola vtedy veľká asi len ako hrášok a doktorka skonštatovala že nevyzera nebezpečne ale že to mám sledovať. Tento víkend zrazu poriadne navrela a zcervenela (viď foto) Bola som u obvodného lekára ktorý má poslal domov s gafrovou masťou s tým ze to je len vred. Ale tá hrcka vôbec neboli skôr ma len nepríjemne tlači a neviem ju vystáť. Samozrejme masť používam ale hrala sa stále len zväčšuje. Veľmi som sa zľakla nakoľko v rodine asi nie je osoba ktorá by zomrela na niečo iné ako na rakovinu (prsníka, krčka maternice, pľúc, zhubný nádor na mozgu.. .. :( ) lekár má však dovolenku a musím na neho počkať pár dní.. Mate s týmto nejaké skúsenosti?

Miri01

Ďakujem za rady veľmi ste mi pomohli a urýchlili celý proces :) už dnes som volala k chirurgovi ktorý má hneď zobral a hrčku resp cystu vybral :) čiže naozaj to bol ten aterom. A do budúcna už viem že by sa tá hrcka mala vybrať už pred zápalom v "k ľudovom stave". Takto zapálené mi to ani neumrtvil (vraj by to nemalo žiadny účinok).

daniela2

toho chirurga ale nečakaj na termín, ale choď okamžite, dobre, na pohotovosť nemusíš. Je možné, že Ti na to dajú antibiotiká, lebo to máš zapálené.

snejty

Mozno aterom/ateromova cysta. Odstranuje ju chirurg. Kozny ti velmi nema co predpisat, kedze to uz mas rok a gafrova mast nezabrala. Podla mna chod skor na chirurgiu.

Miri01

Ďakujem za link preštudovala som to. Dnes som bola znova u lekára keďže gafrova masť nepomohla a skôr sa to len zhoršilo viď foto. Poslal ma teda ku kožnej že netuší čo to teda je. Snáď bude mať skori termín keďže sa to stále zväčšuje a aktuálne ma boli celé rameno, ruka a časť krku (asi mi to tlači na nejaký nerv..)