Uzkost, panika, nechce ma pustit daleko od domu, co mam robit? Skoncil moj zivot uz?

Príspevok v téme: Uzkost, panika, nechce ma pustit daleko od domu, co mam robit? Skoncil moj zivot uz?
Jezisko

POMOC! U zubara minule strasny stav uzkosti, viete si predstavit, ako som tu musela predychavat kym on mi vrtal zub. Busenie srdca, potenie, tras, pocit, ze odpadnem aj v lahu. A najhorsie, z nicoho nic sa mi chcelo na velku potrebu! Toto sa mi stalo tiez napr v kolone, alebo velkom meste, niekedy sa mi aj strasne pri tom toci hlava, a citim obrovsky strach, na odpadnutie, raz som aj odpadla! Ale najhorsie, ze mna uz to nepusti ani cestovat! Ideme dalej od domu, na dovolenku, alebo do zahranicia za pracou a musela som sa vratit! Taka panika na mna prisla, ze som musela naspat domov, co mam robit? Da sa to liecit? Pomozu antidepresiva? Budem uz cely zivot brat lieky? Ako mam ich robit za hranice, ked mam taketo strasne stavy? Ja potrebujem aj lietadlom ist, naposledy sa mi to stalo na lanovke, mala som chut vyskocit! Pocit, ze sa zblaznim! Taktiez vydrzat v praci dlhsie ako 4 hodiny je velky problem, chyta ma to aj tam, ved to je koniec! A najhorsie je to, ze vsade musim hladat WC, lebo hned idem na velku ked to zacne, raz som sa skoro po...kym som nasla WC cize sa bojim aj ist tam kde neni po ruke, uz vopred mam strach :(

Jezisko

Neviem, ako odstranit stresor. Prvym je moja rodina, hlavne matka, nedokazem ju odstranit, ani najhorsie spomienky mojho zivota, ktore su spojene s nou. Druhym je moj vyzor, su veci, s ktorymi sa pohnut neda nijako a ak hej, stoji to strasne vela, co sa tyka tretej situacie z ktorou nepohnem, nemam kam ist, nemam nikoho, kam by som sa mohla vratit, ked mi bude zle. Nedokazem pohnut s troma vecami v zivote. Videla som zmysel v tom utiect a ani na to nemam silu. Citim sa ako keby som uz bola na konci.

osamela159

Ahoj. Tiež som si prešla panickými stavmi v minulosti. Spôsobilo to jedno veľmi stresové obdobie. Píšem preto, aby si sa ukľudnila. Nemusí to byť na celý život. Proti panickým stavom ti pomôže niekoľko vecí. V prvom rade skľudniť a odstrániť hlavný stresor. Na druhom mieste by som išla za psychológom. Ja som navštívila asi 4. Každý z nich ma dokázal upokojiť a dať nejaké rady. A na poslednom mieste antidepresíva. Mimochodom k tomu pocitu na veľkú. Ja som to nemala. Moja mama však pred 20 rokmi áno. Je to syndróm dráždivého čreva. Mala to asi dva roky a potom to vyšumelo do stratena. Prešlo to.

ahjajjaj

ahoj, Tvoje problémy patria odborníkovi. Sú to úzkostné ataky, a antidepresíva by Ti mali pomôcť. Psychiater Ti povie, ako dlho ich máš užívať, a je to vlastne o tom, ako budeš po ich nasadení reagovať.