Vadia mi zvuky, pachy, ostré svetlo

Príspevok v téme: Vadia mi zvuky, pachy, ostré svetlo
ejka

Je tu niekto komu vadia zvuky, pachy, ostré svetlo, ktoré iní ľudia ani nevnímajú? Mňa dokáíže znervozniť napr. zvuk kosačky, motor naštart.auta,... vôňa parfému, cigaretový dym, farby,...a v noci chodím po byte iba po tme pretože nezvládam zapnuté svetlo. Horšie je že hne´d pri týchto podnetoch začnem cítiť nervozitu, stuhnú mi svaly, hlavne trapézy a začne ma silno bolieť hlava Vie mi niekto z OSOBNEJ skúsenosti poradiť? magnezium, quajacuran,xanax 0,25 ,...nepomáhajú

hartak

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

pascala,denne sa stretavam z problemamy ludi ,velkymi a malymi ,rôzneho charakteru,taktiež z bolestami a tažkostami ,chorobamy,aj zo smrtou,...nežartujem

hartak

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

ejka,maš tam tažke energie tvojej matky,pomôže odstranit ich,tieto energie...

GM

Mizofónia sa začína väčšinou o veku 9 - 15, vekom sa zhoršuje - čo sa týka počtu trigrov ako aj reakcie na trigre.

GM

MIZOFÓNIA/MISOPHONIA

- (doslova „nenávisť zvuku“) je neurologická porucha, pri ktorej špecifické zvuky vyvolávajú abnormálnu reakciu – hnev, odpor, paniku a pod. Typickou odpoveďou na situáciu je tzv. "útok alebo útek" (angl. fight or flight response), teda ide o akútnu stresovú reakciu. Môže ísť o zvuky rôzneho charakteru a hlasitosti. Misophonia zahŕňa jedinečný súbor symptómov, ktoré sa dajú pripísať neurologickej príčine, nesúvisí však s dysfunkciou sluchového aparátu. Môžeme ju opísať ako bezprostrednú a extrémne negatívnu emocionálnu reakciu na konkrétne sluchové, zrakové a čuchové podnety, ktorá je sprevádzaná automatickým únikovým správaním. Misophonia narúša každodenný život pacienta a môže mať značný negatívny vplyv na sociálne interakcie. Ľudia trpiaci misophoniou sú často podráždení, nahnevaní alebo až rozzúrení z okolitých zvukov, ktoré vytvárajú ostatní ľudia, ako napr. štikanie nechtov, čistenie zubov, cvakanie perom, chrúmanie, mľaskanie, sŕkanie, povzdychy, zívanie, kýchanie, poťahovanie nosom, kašeľ, žuvanie žuvačky, smiech, chrápanie, ťukanie po klávesnici, klepanie príborom, pukanie hánkami, chôdza, vyslovovanie niektorých hlások, alebo opakujúce sa zvuky a iné. Niektorí sú ovplyvnení tiež vizuálnymi podnetmi, napr. opakované pohyby nôh, rúk alebo mimiky; a to vrátane pohybov, ktoré sú pozorovateľné čo i len kútikom oka. Toto všetko môže viesť k vyvinutiu intenzívnej úzkosti a vyhýbavému správaniu, čo má za následok zníženú socializáciu. Niektorí ľudia cítia nutkanie napodobniť to, čo počuli alebo videli. Napodobňovanie má zmierňujúci účinok, pomáha trpiacemu cítiť sa lepšie.

GM

Ak máš zvukové, vizuálne, čuchové prípadne iné trigre, môže ísť o Mizofóniu. Je to neurologické ochorenie.

ahjajjaj

Bola som na tom obdobne, zvuky, pachy, svetlo, aj obyčajný hlasnejší hovor. Žiadne divadlo, či kino by som nezniesla. Diagnostikovali mi stredne ťažkú depresiu. Dostala som antidepresíva Seratralin a Prothiaden a Atarax na spanie. Odvtedy mi to tak nevadí. Teda nie tak, že by som z toho mala somatické príznaky, alebo aby som sa cítila nervózna.

simka111

U mňa je to podobné, nie vždy sa to prejavuje, ale neskutočne ma dokáže vytočiť zvuk, zápach, svetlo.... v noci alebo skoro ráno ak niekto zasvieti, mam pocit že explodujem....buchot kuchynského riadu skoro ráno, hlasné rozprávanie, šepot, cinkanie lyžičkou tvl, normálne mam pocit že si dám slučku...a ked idem po ulici a ide motorka, či veľké auto, tak koniec....