B complex a psychika

Príspevok v téme: B complex a psychika
Kozoroh

Chcel som sa vás opýtať či B complex má vplyv na psychickú pohodu,keď áno v akých dávkach je dobré ho brať či dlhodobé užívanie nemá negatívny vplyv a ktorý je kvalitný.

Cítim sa strašne vyčerpaný,mám strašne mizerný spánok,zle zaspávam a keď sa zadarí tak sa niekoľkokrát zobudím.Po častiach.
Únava brutálna a psych som vyčerpaný.
Niekto mi radil brat B12 o vyšších dávkach ale koľko to je neviem a obvodná lekárka má odbila radoby vtipnou poznámkou.
Niekedy rozmýšľam nad ľuďmi kolo seba kde berú energiu na denno denne aktivity.
Mam 40 a som ako handra.

rozmaria83

ja si kupujem b-komplex od sunday natural, je to cisto naturalny produkt z naklicenej pohanky, bez vseliakych prisad,neuzivam ho v kuse , davam si ho v kurach a potom prestavka

Syringa

neriešila by som únavu len tak z brucha B-komplexom..
máš dostatok pohybu? prijímaš dosť tekutín? máš pestrú stravu? nepiješ veľa kávy? spánok je zlý kvôli psychike, stresu, čomu?

dala by som si urobiť komplet vyšetrenie krvi, KO - najmä železo, tlak krvi, cukor, štítnu žľazu, prípadne aj alergiu...

RDX2000

Mna by tiez zaujimlo ci je lepsie brat jednotlive vitaminy ako napr.B6 a B12 alebo B complex forte od nejakej firmy.
Vsade pisu ake su doporucene davky vit B ale vsetky forte obsahuju ovela vyssie davky.
Napr ja berem od Generica a tam je davka Kys listovej az 1000mcg.Hoc vsade udavajuako max.doporucenu 400 mcg.
Ktory B complex je z hadiska vyvazensti najlepsi?
Nemozu vysoke davky v tychto forte doplnkoch dlhodobo poskodit zdravie?
Ked neberem Becko necitim sa dobre,cize u mna je to uz asi dozivotne.

simka111

Skúšal si bylinky ? napr.rumanček a medovku pred spaním, treba užívať horčík, pokiaľ ho nieje dosť v strave. Ja som užívala aj Thiamin (Generica)

ahjajjaj

ahoj, vitamíny skupiny B komplex priaznivo pôsobia na psychiku. Odporúča sa najmä vitamín B6, B12 a Milgamma. Samotný vitamín však nerieši problémy a je len podpornou liečbou. Treba dbať predovšetkým na dostatočný spánok, pokiaľ nevieš spať, treba s tým oboznámiť lekára, prípadne sa spýtať v lekárni na voľne dostupný liek na lepší spánok na prírodnej báze.
Celková vyčerpanosť môže nastať aj pri stresujúcej predovšetkým duševnej práci vyžadujúcu si pozornosť a podobne. Vtedy v podstate 1200 gramový orgán v lebke hovorí, že telo je unavené. Môže klamať. Ten jeden orgán je unavený, a preto sa treba pokúsiť cvičiť. Cvičením sa unavený orgán zregeneruje a prestane vysielať signály o telesnej únave, keď išlo skôr o tú duševnú.