Dalej byt kamarat alebo to radsej ukoncit?

Príspevok v téme: Dalej byt kamarat alebo to radsej ukoncit?
Honzo20

Mam kamaratku s ktorou sa stretavame uz rok zacali sme sa stretavat s tym ze sme obaja niekoho hladali a vedela ze ju chcem. Asi po mesiaci mi povedala ze ma nechce ako partnera a nikdy sme spolu ani nic nemali. Ostali sme kamarati chodime pravidelne von a na vylety. Ale ja k nej cely ten cas citim viac ako kamaratstvo. A aj teraz ked si hlada novu znamost a ja viem ze sa k jej naklonnosti uz nijak nedostanem tak som na jednu stranu rad ze sa stretavame ale na druhu stranu trpim.
Otazka je ci to ukoncit uplne a trapit sa nad tym ze ju uz neuvidim a nebudeme sa uz stretavat a uz vlastne nebudem mat nikoho s kym budem takto chodit von a budem viac menej sam (cely cas som sa cez zoznamky snazil si niekoho najst aby som sa nou netrapil no nepodarilo sa)

Alebo

Mam ostat dalej s nou kamarat trpiet tym ze ju nemozem mat a to ze si niekoho najde a bude s niekym inym

Ja vazne neviem v oboch pripadoch viem ze budem nestastny

daniela2

Mám takú osobnú skúsenosť. Bola som zamilovaná do chalana, ktorý do mňa zamilovaný nebol a aj mi to povedal, že ma má rád ako kamarátku, ale má vzťah a ľúbi inú. Čím viac som sa mu v duchu venovala, tým viac som sa kvôli nemu trápila a jeho postoj sa ku mne nezmenil, ani keď sa s daným dievčaťom rozišli. Vlastne áno, bral ma ako dievča, ktoré je doňho zamilované a akoby mal tak trochu navrch. Sám od seba sa mi neozval, vraj, lebo mi nechcel ublížiť a pripomínať sa a podobne a celé mi to prišlo parádne trápne...Takže ak chceš byť kamarát, budeš sa cítiť veľmi trápne, lebo Ty v skutočnosti nechceš byť iba kamarát, ale priateľ, čo je niečo bližšie. Kamaráti sú ľudia, ktorí do seba zamilovaní nie sú.

Honzo20

Miki25 : Ja mam 29 rokov takze niesom uolne najmladsi tiez

La : Keby viem ze si niekoho nasla s niekym je alebo sa stretava tak by som to ukoncil urcite zase niesom samonicitel

miki25

Je to ťažké no vo svojej rannej mladosti by som ti povedal, aby si sa vykašlal na to. V súčasnosti ako tridsiatnik neviem, či som robil dobre, že som sa nesnažil vytvoriť kamarátstvo aj s nejakou ženou. Celkom to ľutujem mám 31 a som sám. Je to len moja chyba, že nemám teraz žiadnu kamarátku a ani mať zrejme nebudem. Myslím si, že je to tak trochu škoda, ale na to prídeš až vekom ako som prišiel na to ja. V tejto oblasti som robil len zle rozhodnutia, lebo ísť len tak si vonku s niekým je fajn.

La

Píšeš, že vieš, že sa k jej náklonnosti nikdy nedostaneš. Tiež píšeš, že si hľadá novú známosť. Plus, trpíš, aj keď sa stretávate, lebo k nej cítiš viac. Ak vychádzam z toho čo si napísal, tak perspektíva tu je zlá. Načo ti je taká kamarátka? Navyše s ňou strácaš čas a celé to len naťahuješ.

Ak si si teda istý, že sa k jej náklonnosti nedostaneš, tak prečo chodíte spolu von? To vážne len kvôli tomu, že nemáš s kým?Navyše, ona vie, že ju chceš, tak sa pýtam - prečo s tebou chodí na výlety? Z môjho pohľadu je to od nej nepekné zahrávanie sa s citmi. Zdá sa mi, že jej robíš program, vypĺňaš jej voľný čas a ona sa medzitým, kým si niekoho nájde, aspoň nebude nudiť. Keď ste takí kamaráti, tak sa jej opýtaj... Myslím, že máš právo vedieť o čom to celé vlastne je, či tomu ona ešte dáva nejakú šancu. Naber sebavedomie!

Mysli dopredu a odpovedz si - Keď si niekoho nájde, tak bude stále s tebou chodiť von a na výlety? Ja si myslím, že budeš v ich vzťahu ako piate koleso na voze a jej budúci partner môže namietať (s veľmi veľkou pravdepodobnosťou bude), aby chodila na výlety s nejakým iným mužom. Ty by si chcel, aby sa tvoja frajerka kamarátkovala s iným mužom do takej miery? Keď sú dvaja šťastní, nechýba im tretí...

Je tu možno ešte jedna možnosť. Ak sa premení tvoja láska k nej na obyčajné kamarátstvo (neviem či sa niečo také vôbec dá?), tak popri takémuto kamarátstvu si potom budeš schopný hľadať vzťah a zoznamovať sa. V tom prípade to bude pre teba už spomínané vyplnenie voľného času a nudy do času, kým si nájdeš svoju polovičku. Potom si na ňu možno ani nespomenieš. Ktovie ako by reagovala, keby si sa jej opýtal či nemá nejakú kamarátku, s ktorou by ťa mohla zoznámiť. Ak sa však budeš trápiť, tak to ukonč...

Keď to ukončíš, samozrejme, že budeš nešťastný, ale perspektíva je vtedy lepšia. Zoznamovanie nie je prechádzka ružovou záhradou (možno na pár výnimiek), takže bez úsilia to nepôjde - budeš musieť pre to, aby si sa zoznámil niečo urobiť a psychicky sa na to pripraviť. Veľa šťastia!

slobodnemaciatko

Jasne, ze to ukonci. So zenou sa nemas co kamaratit pokial nie si gay.
Ona ta bude sprosto vyuzivat, lebo vie, ze ty dufas, ze si s nou raz pichnes, co ti jasne a cestne-to kvitujem povedala, ze sa nestane.

Carie

A ty nemas kamaratov? Mal by si sa v prvom rade zamerat na ich najdenie. Nejakych, co maju rovnake konicky. Potom sa ti bude aj o nieco lahsie od nej odputavat. Lebo teraz ked ju vyskrtnes zo zivota a ostanes uplne sam mozes mat aj depresie.

ahjajjaj

zíde z očí a časom zíde aj z mysle. Budeš šťastnejší, keď si ju dáš do minulosti. Staneš sa tým zároveň po nejakom čase aj citovo voľný pre príchod nového vzťahu.