Aka je toto psychicka porucha?

Príspevok v téme: Aka je toto psychicka porucha?
Jezisko

Mame v rodine zenu, ktora je asi psychicky chora. Ked ma stres, tak je uplne mimo. Trasu sa jej ruky, je nervozna, beha hore dolu, lieta, krici, vystresuje ju doslova vsetko, co aj normalneho cloveka nie. Napriklad ma niekam ist rano a nespi v noci, ta nervozita je obrovska. Proste jedno velke klbko nervov. Co je to za psychicka porucha a ako jej pomoct? Je to uzkost? Tiez jej robi zle, ked si vypije, poradili jej to, ale na nu to ma akoby opacny ucinok, robi sa potom agresivna a tiez vrieska doslova ako zmyslov zbavena, ako sialena keby bola, alebo co. Aj veci uz dajake porozbijala, atd...ked nema stres, tak je uplne v pohode, ale staci, ze musi do prace, cestovat, starat sa o decka, alebo jednoducho iba daco nestiha a uz je to naspat

Carie

Zit s nou musi byt peklo. Mala by sa liecit, vsak aj tie decka znici. Bola vzdy takato ci sa zmenila? Najlepsie by vedel urcit diagnozu psycholog ci psychiater. Uzkost tam je asi tiez ale urcite aj nieco ine.

Sansy

A prizná si tento fakt aká je ? Vie o sebe že by tento fakt mala riešiť s psychológom ? Sú ľudia ktorí majú psych poruchy a myslia so že je to normálne. A v tom prípade neurobíš nič. Lebo ten človek ti k psychológovi nepojde. Ale čo opisuješ je dosť extrém. Ja tiež obdivujem mamvpi. ..stov. Ktorí si z ničoho nič nerobia a nič ich nerozhádže. Ja to neviem a tiež keď sa mi začne niečo kopit a niečo nejde podľa mojich predstav mám strasne nervy.

Omen

Tá žena nemusí mať ŽIADNU "psychickú poruchu". Môže mať fyzický zdravotný problém (ochorenie štítnej žľazy...), preto odporúčam ako PRVÉ vyšetrenie u obvoďáka!

Hhah

Informácie z druhej ruky sú stále informáciami z druhej ruky... Ona sama by vedela povedať možno aj iné detaily, ktoré ujdú iným pozorovateľom a psychiatrička pri rozhovore by to zachytila a rozvinula komunikáciu...alebo psychologička....no vyzerá to na úzkostnú poruchu. niekedy je úzkostná porucha zmiešaná aj s derpresiou... len ak je depresia v miernej miere a človek si na nu zvikol, je to ťahšie vydiagnostikovať atď atď dalo by sa pokračovať..... Ak nemá nejaké konkrétne problémy s kŕčnou chrbticou, kde by ju bolela a tlačila do hlavy napr., tak ide skôr o tie psychické poruchy... jednoducho je ako klbko nervov, no. to si dobre napísala. načo to chceš zdiagnostikovať? dávajú sa nato AD a lirky proti úzkosti, ktoré treba obozretne jesť, aby nevznikla závislosť. a odporúča sa psychoterapia u psychologičky, KBT forma terapie aebo možno iné. a tiež pozmeniť životný štýl v čom sa dá. ... liečba je obšírna. :)

ovomaltine

nechce sa mi verit, ze z tohto opisania sa neda stanovit, aka je to porucha. co este viac potrebuje odbornik pocut?

Hhah

Na to, aby sme ju diagnostikovali musíme byť s ňou, viac sa s ňou porozprávať a mi samotný byť psychiater či psychológ. =) Iba vtedy je istota.

Rýchlo sa jej "rozohreje" nervový systém =D to zn., že jej psychika je tak labilná a zle stavaná, že už z malého stresu sa začnú spúšťať silné stresy. .. Presne ako si to opísala. Jej mozog je už proste tak nastavený, že slabé stresy nezvláda. ..

Parker

Má príznaky histriónskej poruchy osobnosti, ale bez podrobného psychologického vyšetrenia sa diagnóza nedá určiť. V každom prípade odporúčam sa obrátiť na odbornú psychologickú pomoc, čím skôr tým lepšie, bez terapie to postupne môže prejsť až do psychózy.