neviem či to s mamou zvládneme

Príspevok v téme: neviem či to s mamou zvládneme
nedokonala

Ahojte už ma asi niektorí poznáte ..... môj nový problém je nasledovný: Žijem s mamou a mladšou sestrou mam o mesiac 16 rokov a sestra 13 moja mama nás vychováva sama a teraz nastal problém že je tehotná jej priateľ sa nemá o to dieťa ako postarať a mama ledva tiahne domácnosť teraz. Interrupcia neprichádza vraj do úvahy lebo mama nedokáže zabiť dieťa. Lenže neviem si predstaviť ako využijeme 4 s jej materskej ktorá veľká nebude, dalej je tu hlavne vysoké nájomné a ja idem na strednú kde mi bude teraz treba zaplatiť veľa vecí.... chcem ísť aj na brigádu aby som jej mohla aspoň kúsok pomôcť ale mám strach že to nezvládneme

daniela2

dôveruj mame. Je dospelá a verí tomu, že to zvládnete. Je veľmi pekné od Teba, že chceš pomáhať. Bude to potrebovať, v prvom rade nie z finančnej stránky.

tamirilka

...ak ste v takej situacii, ze by ste to fakt nezvladli financne a mamina nechce potrat, takt o treba respektovat a mozno by bolo na mieste zvazit to, ze by sa dieta dalo na adopciu ak on ani otec nema zaujem...

Carie

Tvoj otec a otec tvojej sestry na vas neplatia vyzivne? Mama moze poziadat aj o zvysenie vyzivneho ak ma pocit ze to neutiahne. Otec toho nenarodeneho ma tiez povinnost prispievat. A jak tu u pisali, mama moze zostat na materskej len kratko a ist znova do prace. S dietatom jej mozete pomoct vy dve so sestrou.

petulienka12

Bude fajn, keď si nájdeš brigádu a trochu jej pomôžeš. Možno by bolo fajn, keby si aj tvoja sestra našla brigádu, hoci len roznášanie letákov, aby sa vám aspoň trochu lepšie žilo.

AndrejAUTIST

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

AndrejAUTIST

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

ahjajjaj

na stredných školách je tiež možné dostávať sociálne štipendium. Taktiež môže matka požiadať o zvýšenie výživného na deti. Teraz mama pracuje? Lebo potom nejaký čas bude dostávať možno aj 90 % svojho platu. Vyživovacia povinnosť jej priateľa sa nevzťahuje iba na dieťa, ale aj na ňu, kým sa o dieťa stará.

snejty

Ty si najdes brigadu, z ktorej si budes financovat cast svojich veci. Ona tiez nemusi byt na rodicovskej dovolenke 3 roky ale po polroku - roku sa moze vratit do prace. S dietatom zatial pomozes ty, sestra, stari rodicia a aj otec dietata. Tomu bude sudom nariadene na dieta prispievat.
Pohladaj na FB rozne darovacie skupiny vo vasom okoli. Skus hladat podla klucovych slov darujem, vzajomna pomoc, zona bez penazi atd. Vela ludi sa dnes snazi zit minimalisticky a vela nepotrebnych veci daruju. Viete si tak najst najmä vybavu pre dieta, ale aj oblecenie a skolske pomocky pre vas.