Opuch členka

Príspevok v téme: Opuch členka
jozpac

zdravim, 26.1. sa mi stal uraz - klasicke vyvrtnutie clenka, moj druhy uraz na rovnakom mieste. siel som teda k doktorovi, ktory ma poslal na rontgten, ziadna zlomenina ani nic vazne, len natiahnute slachy. povedal, ze to prejde do mesiaca a hned ako sa budem citit lepsie mozem zacat sportovat. tak teda po mesiaci mi bolo lepsie a citil som sa na to, ze mozem zacat sportovat, ale ako som tak pozeral po mesiaci, po dvoch, po troch atd... , opuch sa neznizoval, skor ostava na rovnakej hladine a niekedy sa dokonca aj zvacsuje. tusim ze mam aj mierne obmedzeny pohyb dorziflexie a pri kruzivom pohybe mi v clenku aj "puka", taktiez citim miernu spojitost s clenkom s bocnym (vonkajsim) svalom lytka, kde si musim clenok "puknut" aby ma sval prestal boliet. prosim vas ak by ste mi dali nejake rady ako si to zlepsit, bol by som vdacny. predom dakujem za odpovede ;-)

ahjajjaj

ahoj, ten členok je zrelý na rehabilitáciu. Rehabilitačný lekár rozhodne o terapii. Napr. ultrazvuk a laser bývajú veľmi účinné.

martinmlm

mal som tiež niekolkokrát výron na členku, k tomu palec na nohe/amatersky šort/, ...musel som koli tomu s tým prestať, lebo sa mi to furt obnovovalo/, Potom bolesti krížov od prerábky domu atd...kostihojom som natieral asi 8rokov a stále bolelo. Až raz/r.2004/ ma horkotažko prehovorili na Aloe Fridom od LR a odvtedy na klby a vela dalších problémov nič iné nechcem. Ber to ako radu, nie reklamu. Ešte vela ludí si berie od veterinára prípravky na klby pre kone :)

jozpac

jasne chapem, pride mi to aj ako jedina a aj najlepsie alternativa na zlepsenie stavu. mam v plane to zacat riesit ihned pondelok. dakujem pekne za navrh. :-D

snejty

Nie som vestica, ale je velka sanca, ze by to pomohlo. Pred rehabilitaciou tiez absolvujes znova vysetrenia, cize by sa odhalil aj pripadny problem. No a odporucam to zacat riesit uz tento tyzden, lebo na rehabilitaciu su dlhe cakacie doby.

jozpac

ano, nad tym som uvazoval. myslis/myslite, ze to celkovo odstrani opuch a vsetky neprijemnosti? a dakujem za odpoved. ;-)