Neustále vycitanie od rodičov

Príspevok v téme: Neustále vycitanie od rodičov
Sve123

Mam syna a manžela, žijeme v tej istej dedine s mojimi rodičmi. Momentálne prerabaju dom, je tam roboty ako na kostole ale neustále im manžel pomáha s prerabkami, v týždni keď príde unavený z práce a aj cez víkend, môj manžel je otec na plný úväzok samozrejme sa stále venuje aj synovi berie mi ho von keď potrebujem, stále sa mu venuje ako sa dá.. Radi chodíme na výlety a podobne. V poslednej dobe samozrejme nie pred mojim mužom ale mne začali vyčítať veci, keď sa niekde chystáme kto im bude pomáhať a podobne, keď sa hráme s malým na dvore na dome už je zle na druhý deň že muž nepomohol ale len sa''prizeral'' a takéto veci, mali sme ísť s mužom na jeden deň preč na turistiku a malý mal ísť tam, spýtal sa ci ho dedko vezme do zoo, a hneď bolo od mamy zle ze sak ma kontajner na dvore ktorý musí zmiznúť do pondelka a podobne a ze nikto nepomáha a neviem co že aj brat sa zobral na víkend na chatu a aj my ideme preč... Tak ma to už nastvalo totálne ako keby im nikto nepomáha ako keby každý boží deň tam musíme byť strceny a robiť.. Nemôžeme mať vlastný program... Hneď je výčitka že nikto nepomáhal...uplne ma to dnes vytočilo tak som povedala nech malého nečakajú že aby náhodou ešte nebolo zle ze ideme preč.... Totálne som už vytocena aj manžel robí čo môže pomáha venuje sa aj nám naplno a stále je zle.... Už čakám kedy aj brat vybuchne lebo ja už som dnes vybuchla
... Stále majú Nejaky problém... Už mám chuť prestať tam aj chodiť lebo mam toho fakt po krk ako stále majú problém s mojim mužom a neustále narážky predomnou... Samozrejme pred nim nič....

ahjajjaj

ahoj, rodičia si nezvykli na to, že ste obaja s manželom dospelí, a že vám nemajú právo v tak veľkej miere hovoriť do života. Jednoducho sa porozprávaj s manželom a vytýčte si harmonogram pomoci. Napr. dvakrát cez týždeň a víkend voľný. Alebo oba víkendové dni. Alebo jeden víkendový deň a jeden deň - pár hodín cez týždeň.
Dieťa im do starostlivosti dávajte podľa ich reakcií. Nemôžete očakávať, že Vám dieťa zoberú do ZOO. To, ako strávia čas s dieťaťom je totiž ich vec, do ktorej vy nemáte čo hovoriť. Moja svokra napr. toho času, keď bola reč o tom, aby šla s deťmi niekam na kúpalisko, tak v kuse menštruovala. A keď nemenštruuje, tak taká stará a vráskavá ako ona, sa už do plaviek v živote neoblečie. Jediné východisko bolo prijať ich starostlivosť u nich, a tak ako oni chceli. Keď nechceli ísť s nimi ani na ihrisko, tak na ihrisku deti neboli. Ja som im aj tak mohla byť akurát tak vďačné, že na ne dohliadli, a dali im jesť, prípadne s nimi hrali človeče, nezlob se, a čítali im rozprávku. Veď nič z toho neboli povinní.

Carie

Suhlas s blueberry. Porozpravaj sa s nimi, povedz im co si myslis, kľudne sa s nimi pohadaj. A vytyc im nejake hranice. Ak by to nerespektovalu tak prerus kontakt. Nenechaj si znicit rodinu. Tvoj manzel je evidentne dobrak, ale tiez toho raz bude mat dost ked sa nic nezmeni a moze ti odist.

blueberryNN

Tvoji rodicia su sebecki manipulatori a velmi uspesne sa im to dari. Pokial nieco od vas chcu, maju vas o to poprosit, a potom podakovat. Je blbe, ze zijete v jednom priestore (dedina), ak sa postavis na odpor, budes pocuvat o sebe od ludi, ze nepomahas a podobne, ale aj tak by si im mala povedat "a dost!". Nic z toho, co robite, nemaju pravo brat ako samozrejmost. Pomoct ano, ale iba pokial prejavia vdacnost. Toto je fakt primitivne citove vydieranie. Otrasne, ako s vami zaobchadzaju. Nie ste ich sluhovia, ste samostatni dospeli ludia s vlastnymi povinnostami a rodinou. Nemaju ziadne pravo pozadovat a frflat, ze nedostali dost. Toto je hnusna manipulacia.