chcela by som sa spytat co mam a co nemam jest na bolavy pankreas....nech zjem hocico a hoci aj male porcie hned mi je nevolno a citim zvnutra nejaky tlak a aj bolest...obcas aj dost silnu....tak co mam teda jest?
Boľavý pankreas - čo mám jesť?
no predovsetkym vynechat kavu a kofejin.Možno ho máte podráždený.Skúste jesť napr. šaláty a nič ťažké napr. vyprážané, bravčové mäso a pod. Po prípade ak to nepomohne treba ísť k lekárovi.
Podla mna to nemusi byt pankreas, moze to byt aj problem so zaludkom,pripadne dvanastornikom.Radsej sa dajte vysetrit.
aj :o))), z hladisky diabetu vylucit sladkosti, no a na pankreas- vylucit mastne, vyprazane a tazko stravitelne potraviny (huby, udeniny). no a samozreme vylucit alkohol. jest lahkostravitelnu stravu, pravidelne a v mensom mnozstve
ahoje...moj ocino trpi zapalom pankreasu uz dlhsi cas a ma cukrovku, uz dlho chodi po roznych vysetreniach a newedia mu nic poriadne zistit ani pomoct....prosim poslite mi niekto dietu alebo recepty co by mohol papat lebo inak mu hrozi ze to prepukne az do rakoviny a to nexcem.....dakujeeeeem
samanta,
ako vies ze to je pankreas?...
Na zlepsenie traviaceho procesu treba kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika. Proti zapalom su rozne protizapalove(curcumin, bromelain, serrapeptaza, boswelin, dumbier...)
Na hojenie traviaceho trktu pomaha aloe vera, DGL, alfa lipoicka kyselina, silymarin...