Neviem už ako ďalej

Príspevok v téme: Neviem už ako ďalej
Varus

Písal som tu asi minulý rok v jednej téme, že mám jednej zdravotný problém, ktorý sa so mnou ťahá už tretí rok. Ide o to, že mám nad semenníkom hrču, ktorá sa od doby ako som si ju všimol prvýkrát zväčšila a je o veľkosti menšieho orechu.

S týmto problémom som bol už trikrát u urológa, trikrát na sone, raz na urgente, dvakrát u chirurga a asi dvakrát u mojej doktorky. Zatiaľ čom som sa dozvedel bolo, že to môže byť cista, ktorá sa napĺňa vodou alebo krvou alebo pruh, ktorý sa nachádza na nezvyčajnom miesta ako normálne.

V podstate mi to nijako neznepríjemňuje život. Nebolí ma to, nechudnem, nemám problém s potrebou. Na druhej strane to ale dosť vidno, hlavne keď mám viacej uvolnené semenníky. Nevyzerá to esteticky vôbec dobre.

Niekedy ma to však omína, keď mám na sebe trenky alebo keď mi to doktor stláčal, aby zistil o čo ide. Taktiež keď ráno vstanem, tak hrču nemám žiadnu, ale akonáhle sa postavím, tak sa hrča začne objavovať, pretože zapracuje gravitácia a znova sa mi naplní tou krvou alebo možno vodou.

Taktiež mi povedal jeden možno dvaja doktori, že keby to bolo niečo vážne, tak sa to už za ten dlhý čas prejaví, čo je asi pravda, ale aj tak ma to niekedy znepokojuje.

Minulý rok som bol u doktora, ktorý mi taktiež nevedel povedať, čo to presne je a povedal mi, že to môže byť aj pruh, aj keď na nezvyčajnom mieste. Dostal som papier, kde bolo písané, že ma budú kontaktovať o predoperačnom termíne a čakám doteraz. Asi pred týždňom aj niečo som tam volal, že ako ďalej, že som tam bol minulý rok a doteraz sa mi neozvali. Sestra mi povedala, že mi zavolá naspäť a samozrejme sa už viacej neozvala.

Ja už neviem čo s tým mám robiť a kde už s tým ísť, aby som konečne vedel o čo ide. Nejaké rady by mi určite pomohli.

mamibs

z urologie ti urcite nezavolaju, tam maju pacientov az az. skus ineho urologa a vyziadaj si spravit test na tumorove markery z krvi a sono. z konzistencie a polohy by mal vediet priblizne o co ide. podla mna to bude len nejaka cysta, aj zeny ich mavaju casto. kazdopadne ak si kupis nejake vitaminy a urologicky caj tak sa telo asi nenahneva.

Varus

Soli prečítaj si prosím ťa môj príspevok a potom komentuj, bol som už dosť doktoroch, takže neviem o čom tu píšeš.

Soli

že nevieš kam potom ísť...
bývaš na Sibíri že v tvojom okolí je len jeden lekár ?
Také niečo že musím ísť tam kam patrím podľa obvodu už nefunguje...

Varus

Samozrejme, že to budem riešiť aj naďalej. Zavolám znova sestre, ktorá sa mi mala ozvať a neozvala sa. Ak mi znova povie, že sa ozve a nezavolá mi, tak už neviem kam s tým ísť.

linduss84

Neozvali sa tak volaj opat, nahanaj ich, ide o tvoje zdravie, pre nich to mozno priorita nie je, ale pre teba by mala byt!

Soli

Treba zaplatiť súkromného chirurga, ten ti dá hneď termín, to je úplne iné jednanie aj úroveň.
Necháš tam určite nad 500 euro... Keď ich nemáš no smola...
Ako funguje štátne zdravotníctvo si už zistil sám.
Tiež mám vlastné podobné skúsenosti.