Je pravda, ze smazenim na olivovom oleji je rakovinotvorne? vdaka za info :)
Olivovy olej
Urcite ste poculi v poslednych dnoch ze na slovensko sa dostavaju nekvalitne respektivne menej kvalitnejsie potraviny ako v zahranici a to iste plati aj pri BIO produktoch ! Preto sa oplati objednavat zo zahranicia, nasiel som celkom dobry eshop kde je priazniva cena biopurus.be skuste pozriet
Na slovenskych regaloch zabudnite na dobry olivovy olej.
Podla literatury, je taliansky olivovy extra panensky olej najlepší, zo sukromnych farmách.
Stačí pozrieť googly na značku a povod krajiny, všetko vám o ňom googl prozradí.
Pozor na POMACE !
Cerstvy olivovy olej ma lahodnu chut, bol som v na ochutnavke(california)zo zvedavosti, lebo im nijak neviem prijst na chut.
Panensky-obvykle zeleny, je najchutnejsi.ovocno-orechovy.
Kedze ale nie su sterilizovane, podliehaju rychlo skaze. Za par mesiacov su skoro vsetky stuchnute. Predist tomu sa da len sterilizaciou, cim sa predlzi ich zivotnost co sa robi cistenim parou. Vysledny produkt je biely a podla niektorych biologicky mrtvy.
Keby sa oleje cerstvo vytlacene(panenske, tj za studena) chladili blizo nuly, ich prijemna chut by sa zachovala mesiace. Ja som si to sam dokazal, ked som si priniesol cerstvo vytlaceny a dal ho do ladnicky. Za pol roka bol este stale prijemne chutiaci.
Ja, cerstvost sa neda nahradit.
agina a olivovy olej ma svoju vonu aj chut....
agina....nam dovazaju olivovy olej priamo z grecka takze viem o com hovorim...a existuje olivovy olej do studenej kuchyne cize salaty a tak a druhy je na varanie =)
Olivovy olej je bez chuti a bez zapachu. Ten z Lidla si urcite kupila za 170,- ak nie menej a je taky zeleny...to urcite nekupuj.
Kazde smazenie produkuje dechty=rakovinotvorne latky a nici oleje.
Su oleje, ktore znesu vyssie teploty, ako olivovy. To ale tak ci tak nezabrani vytvaraniu karcinogenov v prazenom jedle.